Return to site

ACC's Saqib, Sikander en Asad Zulfiqar in Oranje-selectie voor VAE

Vierde broer Rehmet gekozen voor Nederland A in Europees T20-vierlanden toernooi

[door de redactie] Oranje coach Ryan Campbell heeft voor de drie eendaagse wedstrijden tegen de VAE deze maand de drie broers Saqib, Sikander en Asad Zulfiqar geselecteerd, zo meldt de KNCB's Ingrid van der Elst. Congrats namens ACC! Overigens is de vierde en oudste zoon van Opi, Rehmet Zulfiqar, gekozen voor het Nederlands A-team dat meedoet aan de T20 Continental European Champions op 21-22 juli in Schiedam, met Denemarken, Duitsland en Frankrijk als tegenstanders. Ook congrats!

Van der Elst: ''De drieling vormt daarmee een uniek gegeven in de internationale cricketwereld. In het verleden waren er wel twee broers zoals Mark en Steve Waugh voor Australië actief in de internationale arena, maar nog nooit een drieling. Asad, opener voor ACC, heeft zich de laatste tijd in de competitie bewezen met een reeks hoge scores met onder andere een century (123 n.o.). Campbell liet weten dat hij gezien de recente vorm van Asad niet om hem heen kon voor de selectie voor de duels met de Verenigde Arabische Emiraten. Sikander liet tegen Zimbabwe al zien wat hij kon en Saqib is al langere tijd aanwezig in de selectie van het Nederlands elftal.''

Een ander nieuw gezicht in de selectie is Umar Baker van VOC, die zijn kans krijgt bij afwezigheid van spinners Michael Rippon en Roelof van der Merwe (beiden spelend in Engeland) en de geblesseerde Pieter Seelaar. ''Baker liet bij zijn club, in het Nederlands A elftal en in de Pro Series een uitstekende indruk achter,'' aldus Van der Elst.

De drie wedstrijden tegen VAE worden gespeeld op maandag 17 juli op VRA, woensdag 19 juli op VCC en donderdag 20 juli ook op VCC. Aanvang van alle van wedstrijden is 11.00 uur.

De selectie bestaat uit:
Peter Borren (Capt., VRA), Wesley Barresi (Quick Hg), Ben Cooper (VRA), Asad Zulfiqar (ACC), Frederick Klaassen (VRA), Stephan Myburgh (Hermes DVS), Max O’Dowd (VOC), Shane Snater (R&W), Logan van Beek (UK), Tobias Visée (HBS), Saqib Zulfiqar (ACC), Sikander Zulfiqar (ACC), Umar Baker (VOC) en Paul Van Meekeren (UK).