Return to site

ACC's U14 vliegt uit de startblokken

[door John van Vliet] 

 Natuurlijk is het na een lange winter wachten is het een peuleschilletje als je op zondagochtend om 07.30 uur moet verzamelen met de U14 om uit bij Sparta tegen Antwerp Indian Cricket Community (AICC) de eerste competitie wedstrijd moet spelen. Schitterend complex, stralende zon, enthousiaste goede tegenstander, veel mooier wordt het cricketleven van onze talenten niet.

Er is keihard getraind door ze onder de bezielende leiding van hoofdcoach Zulfi, JP, Mangaliso, Raza en Taku. Een aantal heeft zelfs met de Dutch Lions de hele winter doorgetraind. Er zijn telkens weer toptrainers beschikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag om beter te worden.

Het team is een mooie mengeling van piepjong tot oud. Talent, enthousiasme, toewijding alle basis is er. Yazdaan is de bevlogen captain die zijn eerste toss verliest nadat hij na uitvoerige analyse net had besloten om na gewonnen toss te gaan fielden. Het wordt batten. AICC heeft een zeer gedisciplineerd elftal dat nog wel even moet wennen. Heel veel extra's en goede bijdragen van supertalent Ali (9 jaar), hele mooie rechte runs (9). Alexander haalt groots uit met 24 spectaculaire runs (2x6 op een serieus veld!, 20 runs in een over), Mees is geduldig (19 no) en nog twee hardhitters in Tom (schitterende vier) en Merdad zorgen voor een totaal van 117.

Puntje van verbetering: het runnen, 3 runouts is teveel en onnodig. Zulfi sr is aanwezig met Saqib en Asad en zegt onmiddellijk toe erop te gaan trainen. Hun aanwezigheid maakt indruk op de spelers, evenals die van 1e elftal captain Usman Malik die vol humor constateert dat 'at least an ACC team got points now' en beterschap beloof met het 1e: 'we will get them as well”.

Want winnen deed de U14 wel. Vanaf de 1e over zet swinging Yazdaan (3-7 in 5) , die ijzersterk bowlt, de druk er vol op. Twee clean bowled in zijn 1e over, een maiden over als 2e en 1 wicket van Alexander in zijn 1e over zorgen voor 3-3 in 3 overs. Geconcentreerd maakt de U14 het af. Alex 2-16 in 4, 3 vangen van onze nieuwe aanwinst topkeeper Santi, 2 van de alerte Isaac, de onbespeelbare spin van Ali (1-3 in 2), Mees gebruikt zijn lengte goed (2-8 in 5) en niet te vergeten het zuinige bowlen van Jovandeep, Abishek en Merdad. Complimenten van de kenners van tegenstander: 'what a well disciplined and strong team.” Hele goede overwinning op een geweldige zondag. Hulde aan de vaders Amrit en Zulfiqar Ali voor de wijze waarop het team heeft gespeeld. En hulde aan Santi's vader Steven die na een spoedcursus het electronische scorebord tot in detail in vingers heeft.

In de euforie na afloop waren ze zelf zo slim om te weten dat we volgende week gewoon weer op nul beginnen net als de tegenstander. Weer uit trouwens, 07.40 uur deze keer (Amrit wordt coulant), weer naar Rotterdam (VOC). We verheugen ons alweer op de koffie van de Total op het Stationsplein.

PS: I am sorry for writing in Dutch, let me know if you prefer English. But after hearing Tom having a telephone conversation in fluent Hungarian I imagined he could figure out this Dutch writing....

broken image