Return to site

ACC U11-1 neemt de punten mee uit Rotterdam

#jahehe#directhit#eerstewicktet#vogelpoep
 

[door Rehan Younis] ACC U11-1 neemt de punten mee uit Rotterdam. Ik zeg het nog maar een keer, want het bekt zo lekker. ACC U11-1 neemt de punten mee uit Rotterdam. In een poule met een oneven aantal teams heeft er elk weekend één een ‘bye’. Gelukkig zijn deze echter opgevuld met potjes tegen teams uit poule Zuid-Holland. En zodoende reden wij afgelopen zondag (8:00 :S) richting VOC.

 

 

Aanvoerder Robert verloor de toss, maar wilde desondanks batten aangezien het veld nog enigszins nat was van de ochtenddauw en bowlen met een natte bal een lastige kluif kan zijn. Geniaal natuurlijk. Openers Mark (15 runs) en Joshua (6 runs) gingen gestaag van start en lieten keurig batten zien in combinatie met heel goed runnen. Na de goede start gingen zij vrij snel achter elkaar uit. De één gevangen in de covers, de ander op point door dezelfde catcher. Hoe dan?!

 

Dankzij het welbekende-door-begeleiders-veelgebruikte-doordraaisysteem. Tristan (9 runs) en Gijs (2 runs) namen het stokje vervolgens klakkeloos over in de middle overs. En die gasten hadden er nu nog gestaan, ware het niet dat beiden helaas run out gingen. Gijs door een schitterende direct hit en Tristan door het iets te ver oplopen. Na deze goede basis was het slotakkoord in combinatie met versnelling en rake klappen daardoor een koud kunstje voor Senna (27 runs retired) en Robert (11 runs n.o.). Ook Mees was niet uit te krijgen en zo eindigde ACC op een zeer mooi totaal van 117 runs in hun 16 overs.

 

 

Met het bowlen, normaal ons sterkste kant, hadden wij het vizier helaas nog niet helemaal op scherp staan, wat resulteerde in een flink aantal wides en noballs (2 runs en wordt niet over gebowled). Desondanks waren er genoeg hoogtepunten te beleven. Waar korte runs bij ons eerder regel dan uitzondering zijn, zo werd bij hun de eerste en beste bal geslagen naar fine leg boundary gebombardeerd tot run out door een geniale gooi van Tristan. Tristan de Man. Er werd verder keurig op de mat gebowled en af en toe er naast. Senna pakte een mooie clean bowled en was bovendien ook zuinig met 1 voor 6 in 2.

 

Wat trouwens ook prachtig om te zien is, zijn de stappen die Mees (ons nieuwe lid) in korte tijd heeft gemaakt. Hij pakte zijn eerste wicket (1 voor 17 in 3) ooit op de mooiste manier die er is: clean bowled. Het slotakkoord was echter wederom voor Robert. In zijn tweede over werd hij bij het teruglopen naar zijn marker namelijk geraakt door vogelstront. Het zal je maar gebeuren. Even was Robert van zijn à propos, zoals Bolt dat was van piepschuim. Maar net als Bolt wist Robert dat zijn magische krachten van binnenuit komen en herpakte hij zich in zijn derde over met 2 wickets, waaronder een mooie vang van Joshua. VOC eindigt met 101 runs. Dus ACC wint en neemt de punten mee uit Rotterdam…