Return to site

ACC 2 heeft alle hoeken van het Bijlmer Sportpark gezien

[door Stephan Hannema] Met veel goede moed trokken de mannen van het tweede hun whites aan voor de uit wedstrijd tegen Groen & Wit 2 op het Bijlmer Sportpark. Na een gewonnen toss mochten wij het totaal gaan bepalen. Na de uitermate succesvol partnership vorige week, was het wederom aan Zahir en Irfan om de opening te verzorgen. Voor de tweede keer op rij hebben zij dit ook uitermate goed hebben aangepakt. Irfan moest als eerste het veld verlaten met een mooie 43 runs.

Ajit nam het zonder moeite van hem over! Erg goed in het roteren van de strike, tot het moment dat Doekhie de bal op de benen nam en met 35 punten het veld moest verlaten. Op dat moment knijp je hem een beetje als aanvoerder. ACC is namelijk een specialist als het gaat om een collapse! Tot mijn grote opluchting was dit niet het geval en werd de score door Ajit en Arsalan opgekrikt tot 127 runs en Arsalan met 19 runs het veld moest verlaten. Helaas was daar toch een kleine collapse. En verloren wij iets te snel onze wickets. Maar daar was gelukkig Wajdan Alim die daar samen met Ajit een einde aan maakte. In een goed tempo kwamen de runs toch op het scorebord. Complimenten aan Ajit die de boel goed bij elkaar heeft gehouden. Maar er moet nog wel geoefend worden op het clearen van de cowcorner boundary! Met een mooie 45 runs moest hij naar de kant. Uiteindelijk zijn wij op een totaal van 193 aangekomen. Met Wajdan een mooie en snelle 28*.

Na de lunch was het uiteraard aan ons om het totaal te verdedigen. Dit bleek van het begin af aan al een onmogelijke opdracht. M. Usman zag ze namelijk vanaf bal één als meloenen. Dit in combinatie met een klein kunstgrasveld en drie hele slechte beslissingen van de umpire, werd ons te veel. Laat ik over de beslissingen maar niet te veel uitweiden, behalve dat er een pittig umpire report is geschreven.

De beste man wist in no time 101 runs bij elkaar te rammen. Met een beetje steun van een aantal andere snelle batters, konden wij na 28 overs het Bijlmer Sportpark zonder punten verlaten. We kunnen ons weer goed voorbereiden op de thuiswedstrijd van aankomende donderdag tegen Rood & Wit.

ACC 2 193v8 na 40 - Z. Doekhie 35, I. Alim 43, A. Kamboj 45 - A. Choudry 2/38/8, J. Latheep 2/30/8
G&W2 197v5 na 28 - M. Usman 101, R. Akram 34 - R. v Boeschoten 2/42/8, S. Potdar 2/57/8

broken image

ACC2-team klaar voor de foto - en de lunch.

broken image

Skipper samen met verloren zonen (noot redactie: foto wat opgelicht zodat we Doekhi ook goed kunnen onderscheiden onder die cap - en zien of ie wel goed eet daar in Suriname ;-).