Return to site

ACC's U13 gaat door waar het gebleven was

[door John van Vliet] En dat is 3. Weer een fijne overwinning van de U13. Deze keer dankzij prima bowlen en fielden. Het kan niet anders dat de enorme hoeveelheid werk tijdens de training daar de basis van is. Drie keer per week heeft Zulfi sr coaches voor de jongens ter beschikking. Met ziel, zaligheid, geduld en discipline werken Saqib, Sikander, Asad, Raza al weken met de jongens. Ongelooflijk dat ze tussendoor nog even tijd hebben om Punjab te kloppen…
Het fielden was echt scherp, bowlen zuinig en recht. Weinig extra’s en steeds moesten de batsmen van Roda en Wit forceren om nog een totaal op het bord te krijgen. !e wicket voor Anant die ondanks een paar klappen tegen op `zijn bowlen recht bleef. Mees pakte een mooie vang vooruit duikend. Beste batsman van Rood en Wit was Aadit Jain, broer(tje) van Arnav, beiden tot voor kort bij ACC maar nu in Haarlem (dichterbij huis). Aadit is nog jong maar bleef de hele innings staan en was behalve dapper ook echt goed met zijn 32 no. Je kan wel zien waar die is opgeleid zeiden we na afloop…. De hardslaande Teun (19) werd mooi gevangen door Anant die een onvervalste skiër echt zeer klem had. Ook dat was afgelopen week heel veel getraind en betaalde zich uit. Natuurlijk op de serieuze spin van Zinesh, die nog een wicket nam. Mees bowlde nog zijn slimbattende vriend Jack Kitchener toen die net ingespeeld dreigde te raken… 102 in 20 overs.
ACC ging moeilijk van start, 13-2 na 4 overs. Anant (8) leek al weer los te komen maar werd goed gevangen. Daarna Ibaad het heft in handen. Samen met Mees (16)  kwam er een partnership van 60 en verscheen de overwinning in beeld op 98-3. Ibaad bleef met 32no, Zinesh tikte het binnen. En zo wonnen de U13 voor de derde keer. En de Zulfiqar boys voor de tweede keer in een weekeinde… Zaterdag als spelers, zondag als coaches!
En hulde voor Rood en Wit dat in zeer korte tijd een nieuw cricketveld en accommodatie uit de grond heeft gestampt. Het wordt allemaal nog veel mooier maar na een eeuw op eigen benen in zo’n korte tijd volwassen. Mooi en succes. Bij ACC weten we dat je in je uppie heel groot kan groeien.
broken image