Return to site

ACC U11 2 en VRA U11 2 spelen de mooiste cricketwedstrijd ooit 

[door Jan Balk] Komt er ooit een mooiere cricketwedstrijd dan het duel tussen de geweldige gabbers van ACC U11 2 en VRA U11 2? Ik kan het me niet voorstellen. Maar het zou kunnen… De dag begon regenachtig, maar gelukkig konden wij desalniettemin gewoon om een uur of 9.30 beginnen met onze wedstrijd. Toen was het namelijk droog.

 

VRA won de toss en koos voor eerst batten. Dit deden onze gewaardeerde ex-buren fantastisch. Wat te denken van VinsBenevento en Mats Wut, die ieder zes runs maakten? En van Lars van Gelder, een van de betere allrounders in de Nederlandse U11 competitie? Hij maakte een handvol runs en ging pas na vijf fantastische loopjes retired.

 

Ook het bowlen van ACC U11 was ongelooflijk om van dichtbij mee te mogen pakken. Zo nam Harshdeep Singh een fantastische clean bowled. Daarnaast was het fielden van ACC uitstekend. Dit kwam vooral tot uiting tijdens een onnavolgbare run out van Mayank Konduri. Hij zorgde met een ouderwetse direct hit er voor dat een speler van VRA run out ging.

 

Desalniettemin kwam VRA tot het meer dan ongelooflijke totaal van 70 runs. En dat ook nog eens op het tweede veld. Ja, dames en heren en jongens en meisjes. Wij mochten zo maar op het tweede veld spelen. En dit had alles te maken met de onvolprezen leider van ACC U11 1 Rehan Younis, die spontaan aanbood om met zijn team op veld drie te spelen omdat zijn team vriendschappelijk speelde terwijl wij een bloedserieuze competitiewedstrijd op het programma hadden staan. Op dat moment dacht ik al, wat is ACC toch eigenlijk een onwaarschijnlijke wereldclub

 

Maar het werd natuurlijk allemaal nog veel mooier. Dat had vooral te maken met de schitterende tweede innings. MayankKonduri batte de sterren van de hemel en sloeg negen waanzinnige runs bij elkaar. Ook Harshdeep Singh (4), Connor Robertson (3), Tibo Balk (5), Edward Thomas (1), Saisurya Shriram (0), Aadit Akre (1), Oscar Trevetham (0) en Aadit Dhaninkal (2) lieten fantastisch batten zien. 

Maar Nischal Konduri eiste een absolute hoofdrol voor zich op door op de voorlaatste bal van de wedstrijd op onnavolgbare wijze de winning-hit te slaan. Wij hadden in een onwaarschijnlijk spannende wedstrijd ondanks het uitstekende bowlen van allrounder Lars van Gelder op het nippertje gewonnen. Ongelooflijk…

 

Desalniettemin werd het moment van de dag zonder enige twijfel geclaimd door een rasechte VRA’er. Iggy van Halen eiste namelijk een absolute hoofdrol voor zichzelf op. En misschien kwam dat wel door mijn veronderstelling dat hij wellicht vernoemd is naar  de enige echte Iggy Pop.

 

Op een gegeven moment miste een bowler van VRA namelijk een caught en bowled. Vervolgens sprak de op dat moment keepende Iggy van Halen de onsterfelijke woorden: ,,Maakt niet uit. Het is al mooi dat je de bal zo ongelooflijk goed hebt gestopt.”

Mooier kan het wat mij betreft niet. Waar anderen regelmatig verongelijkt doen als een speler een foutje maakt, zocht Iggy naar het positieve aspect van het bijzondere moment.

 

Ik vond het alles bij elkaar fantastisch en verheug me sowieso nu al op het volgende duel van komende zaterdag tegen VCC uit. En geloof me, dat zou zo maar een nog mooiere wedstrijd kunnen worden dan het duel tussen ACC U11 2 en VRA U11 2. Al kan ik het me nog steeds niet voorstellen…

 

Fotobijschrift: De spelers van ACC U11 2 vieren de mooiste overwinning uit de geschiedenis van de cricketsport.

broken image