Return to site

ACC U15 verliest groots en meeslepend van HBS

We are creating a crowd around ACC U15!

ACC U15 heeft in een zinderende thriller met zes runs verloren van HBS. Het publiek genoot dan ook met volle teugen bij de Bosjes van Pex in Den Haag.  

HBS koos na gewonnen toss voor eerst batten en Edward Thomas bowlde in zijn eerste over meteen fantastisch. Twee Hagenaars zaten op zijn bowlen al snel aan de kant dankzij schitterende vangen van Tarun Moorty en Paktin Zazai. Matthijs Kleinhout en Elmar Boendermaker (47*) zorgden vervolgens voor een indrukwekkend herstel bij HBS en hadden samen een fraai partnership van 132 runs.   

Razendsnelle stumping   

Maar na de waterbreak vocht ACC zich terug in de wedstrijd. Dit was onder meer te danken aan bijzonder goed bowlen van Anshika Dixit, die twee prachtige wickets nam. Dit gebeurde met dank aan schitterende vangen van Tibo Balk in het verre veld en opnieuw Paktin Zazai. Topbat Matthijs Kleinhout (52) ging ook nog eens uit met dank aan een bal van onze spinbowler Sayed Sadat en een razendsnelle stumping van Connor Craddock.    

Naast onze vaste drie krachten van Hilversum hadden we nog eens twee invallers uit ’t Gooi. Dit was Connor, die liet zien dat hij kan bowlen, wicketkeepen en batten. Daarnaast deed de dappere Abhineet Mishra ook nog eens met ons mee. Hij bowlde de bal fraai op het spotje en nam een wicket met dank aan een vang van keeper Connor. Paktin slaagde er ook nog eens in om de paleizen van twee Hagenezen om te bowlen waardoor HBS uiteindelijk all out ging en genoegen moest nemen met 193 all out. In de uiterst sportieve wedstrijd mochten we ook nog eens een negende speler lenen omdat een van onze cricketers er ’s ochtends achter kwam dat hij eigenlijk nog in het buitenland zat en daarom net niet mee kon doen.   

Ongekend spannend   

Na het fraaie fielden en bowlen was het batten van ACC U15 ook al een lust voor het oog. Dit was voornamelijk te danken aan onze fantastisch battende captain Sayed Sadat, die met 51 voortreffelijke runs not out bleef. Vooral zijn vieren aan off waren een lust voor het oog en onze massaal opgekomen fans keken dan ook hun ogen uit. Connor batte ook zeker niet onverdienstelijk en maakte er 28 voordat hij bij een tweetje net iets te kort kwam waardoor hij run out ging. Eén ding is zeker, tijdens zijn volgende tweetje zal Connor zeker iets harder gaan rennen. Ondertussen was het natuurlijk weer eens ouderwets gezellig bij HBS, waar een champagne ontbijt bezig was vanwege een jarige Kraai.    

En het werd ook nog eens ongekend spannend. Dankzij een heerlijk partnership tussen Tarun (31*) en Edward (16) kwam ACC steeds dichterbij. Uiteindelijk moesten we er nog een stuk of negen maken in zeven ballen. Het publiek ging er eens goed voor zitten. En het lukte uiteindelijk… net niet. We kwamen een luttele drie runs tekort.    

Na afloop kregen alle spelers een fantastische lunch en was het nog goed toeven in een typisch Haags zonnetje. Voormalig international en voorzitter van de jeugdcommissie van HBS Robert van Oosterom vatte de unieke wedstrijd na afloop treffend samen en sprak bij het vertrek de nu al legendarische woorden: ‘Het was weer eens groots en meeslepend.’

Enthousiaste scorer   

Komende zondagmiddag spelen we thuis tegen Eindhoven. Het belooft wederom een fantastische wedstrijd te worden. We kunnen nog een enthousiaste scorer gebruiken. En een umpire is ook welkom. Ik doe het graag hoor, maar afwisseling kan nooit kwaad en het is sowieso altijd goed om een back-up te hebben. Daarnaast is het voor iedereen natuurlijk leuk om te komen kijken. Dus alle ouders, zusjes, broertjes, zusjes, andere leden van ACC of welke club ter wereld dan ook zijn meer dan welkom! Let’s create a crowd around ACC U15!   

Coming Sunday afternoon we play against Eindhoven at home, starting at 13.00 AM. Parents, sisters, brothers, other members of ACC, Hilversum, Qui Vive or any other club in the world are more than welcome to come and watch. We are always looking for scorers, umpires and fans. Let’s create a crowd around ACC U15! Anybody who wants to help can always contact me.   

Klik hier voor meer cijfers van de wedstrijd.   

Jan Balk (06-41410476)   

broken image

We are creating a crowd around ACC U15!