Return to site

ACC U17 boekt historische zege op VVV

[Door Jan Balk] ACC U17 is de competitie op waanzinnige wijze gestart. De eerste competitiewedstrijd werd glansrijk gewonnen van VVV.

Het was bij voorbaat al een historische wedstrijd. Het betrof namelijk de allereerste competitiewedstrijd van VVV U17! Dit is volgens mij vooral te danken aan voorzitter Mohsin Ghaznavi, die dag en nacht bezig is om van VVV een waanzinnige club te maken.

Groot denken

Groot denken, daar gaat het om bij Mohsin, die in het verleden aanvoerder was bij ACC 1. Hij is de laatste jaren ook nog eens zeer nauw betrokken bij het Pakistaanse cricketelftal. Het beste nieuws voor alle internationals van Pakistan is zonder enige twijfel dat ze allemaal stuk voor stuk Mohsin persoonlijk kennen. Regelmatig willen ze dan ook met Mohsin op de foto. Ik zal het nog sterker vertellen… Zelfs Dusan Tadic wil met Mohsin Ghaznavi op de foto. Wat een verhaal!

Ondertussen regelt Mohsin op sportpark Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord alles omtrent VVV. En mede daarom heeft VVV tegenwoordig een geweldig U17 team.

Mohsin deelde voor de wedstrijd in de kleedkamer eigenhandig de nieuwe kleding uit aan de spelers van VVV U17. Vervolgens ging hij er met een reusachtige bus snel vandoor om bij de andere jeugdteams van VVV hetzelfde te doen. Groot denken, daar draait het om. Niets dan respect voor Mohsin Ghaznavi!

Fantastisch

Ondertussen speelde ACC U17 ook nog eens fantastisch. Na gewonnen toss werd er eerst gebat en Gijs Evers (12) en Mark Wolfe (44) openden bijzonder goed. Later namen Tibo Balk (46*) en Joshua Francis (20*) het op voortreffelijke wijze over. Een en ander resulteerde in een waanzinnig totaal van 203/5.

Het bowlen en fielden van ACC was even later ook onwaarschijnlijk indrukwekkend. Zo pakte onze nieuwe van Qui Vive afkomstige kracht Abdul twee absolute wereldvangen. Daarnaast had Tristan de Man een waanzinnige clean bowled en pakte Olaf Erkens twee ongelooflijk mooie wickets. Basir, Jasper Toxopeus en Abdul namen ook ieder een voortreffelijk wicket. En Joshua Fracis eindigde zonder enige twijfel met de beste cijfers van de dag: 3 voor 3 in 2! Well done Joshua!

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat VVV voor slechts 92 runs aan de kant zat. De eerste zege was onder de bezielende leiding van captain Mark Wolfe binnen. Wat een feest!

Teamspirit

Verder viel de uitstekende teamspirit op bij de jonge talenten van ACC. De manier waarop ze elkaar aanmoedigden en de wijze waarop ze samen alleen al het touw na afloop opruimden… Het was hartverwarmend! Daarnaast werd er na de wedstrijd ook nog eens heerlijk samen geluncht. Wederom werd tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen van ACC U17 bewezen dat cricket zonder enige concurrentie de mooiste sport op aarde is.

Komende zondagmiddag spelen we uit tegen Quick Hg. Zorg er voor dat je er bij bent!

Klik hier voor de cijfers van ACC-VVV.

broken image

 

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image
broken image