Return to site

ACC 1 terug van weg geweest…

Schitterende winst op Sparta - Shreyas met 89 runs de held !!

Eindelijk lekker zomerweertje en Sparta – Rotterdam te gast. Zij wonnen de toss en besloten te gaan batten. Op 134/8 na 40 overs leek ACC het totaal goed in bedwang te houden. Sterker nog, het totaal had wel 30 runs lager kunnen zijn, indien tenminste 3 geboden vangkansen geaccepteerd waren…

Vervolgens gingen J.Kroesen (50*) en K.Ahmadi (48*) onze bowlerij drifig te lijf en wisten zij in de laatste 10 overs liefst 88 runs voor het ongebroken 9e wicket aan het totaal toe te voegen.! Dat viel wel wat tegen.

Einde na 50 overs: 222/8

Succesvolle bowlers waren: A.Kumar 3/49/10 – J.Reddy 3/32/9 – D.Arya 2/27/9.

Wat opviel was dat de normaal gesproken vaste deelnemers aan onze aanval, zoals Raza en Hans, met uitzondering van 1 over, niet gebruikt werden. Had best gekund in de laatste 10 overs….

Maar goed, het scoringbord verzocht ons nadrukkelijk om 223 runs te maken om te kunnen winnen.

Ons openingspaar Ahmed / Potdar, ging voortvarend van start. Eerst op 49 vond de scheiding plaats, toen Rahil Ahmed met 24 goede runs vanwege LBW moest vertrekken. Met Thomas Hobson in op 3, volgde er een uitstekend partnership met Shreyas Potdar en werd de race voort gezet. Vooral het voetenwerk van de jongeling viel te bewonderen. En bovendien levert zijn soepele polsenwerk veel fraai uitgevoerde leg-glances met bijbehorende runs op.

Eerst op 146 moest Hobson (42) capituleren toen een keiharde pull van hem, in de navel van Bukhari terecht kwam en daar bleef vastzitten.

Captain Heino Kuhn werd de nieuwe steunende partner van Shreyas die helaas met een century voor het grijpen, op 177 aan de boundary gevangen werd voor een voortreffelijke innings van 89 runs.

Kennelijk had zijn score van 130* eerder in de week voor een KNCB jeugd team, hem zo veel vertrouwen gegeven, dat hij de ACC innings probleemloos kon dragen. Well played.

Toen ook Heino (20) op 195 de boundary te vergeefs opzocht, was het nog even billenknijpen, maar de routiniers Anis Raza (13*) en Manesh Hans (15*) maakten geen fout en trokken de overwinning binnen.

223/4 in 45.3 overs was een perfecte chase.

Deze eerste winst van het seizoen gaf iedereen een intens gelukkig gevoel, na de povere resultaten van het vorige weekend.!!

Programma komend weekend:

zaterdag 13 mei – 11.00 uur VRA _ ACC wie biedt de bal aan ??

zondag 14 mei - 11.00 uur ACC - HBS

OBSERVER

Klik hier voor de cijfers van ACC-Sparta.

broken image
broken image

 

broken image
broken image