Return to site

ACC U17 speelt sterk tijdens kansloze nederlaag tegen VRA

[door Jan Balk] Kan je goed spelen terwijl je tegelijkertijd kansloos verliest? Ja natuurlijk! Dat bleek tijdens de dikke zege van het ijzersterke VRA U17 tegen ACC U17. Wat een verhaal!

Het was een schitterende dag afgelopen zondag. En dan had VRA ook nog eens de Tri-series van het Nederlands elftal tegen Schotland en Ierland naar VCC laten verplaatsen zodat wij zo maar op het graswicket mochten spelen op het mooiste cricketveld van Nederland! Terwijl de groundsman van VRA in geen velden of wegen te bekennen was, bereidde niemand minder dan de pure VRA-clubman Louis Collignon het graswicket voor zodat wij stipt om 09.00 uur konden beginnen. En dat op Moederdag!

Prima

Ondanks het ijzersterke bowlen van VRA lieten wij uitstekend batten zien. Dit was vooral te danken aan een wederom heel goed battende Joshua Francis, die 46 prachtige runs bij elkaar sloeg. Hij werd daarbij heel erg goed gesteund door Bashir Hakimi (21) en later Lonne Balk (9 not out). Ook Tristan de Man, Daniyal Adnan, Edward Thomas en Abdul Shafay leverden een bijdrage waardoor wij uiteindelijk tot 140/6 kwamen in 30 overs.

Het batten van VRA was een lust voor het oog. Ons totaal werd dan ook voor het verlies van een wicket gemaakt in 21 overs. Maar desalniettemin hadden we prima gefield en gebowld. Zo was er de waanzinnige ontdekking van Tristan de Man als wicketkeeper. Dit deed hij voor het eerst in ACC U17 en meteen meer dan voortreffelijk. Als kroon op zijn werk kreeg hij het ook nog eens voor elkaar om topscorer Ibrahim Shah (60) te stumpen op het prima bowlen van Daniyal. Jasper Toxopeus, Lonne en Bashir slaagden er ook nog eens in om geen enkele wide te bowlen. Daarnaast pakte Abdul Shafay een absolute wereldvang… op een noball… Maar wat plukte hij de bal op backward point fraai uit de bovenhoek.

Aanknopingspunten

Natuurlijk hadden we alles bij elkaar kansloos verloren. Maar er zijn meer dan genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd van komende zondag op een mooie pinksterdag om 09.00 uur thuis tegen VCC 2. Komt allen!

Klik hier voor de scorecard van VRA U17-ACC U17

Klik hier voor de stand van de U17 competitie

Klik hier voor het programma van de U17 competitie

broken image
broken image
broken image