Return to site

ACC U17 wint bijna van koploper Salland

Het is eigenlijk niet te geloven, maar ACC U17 heeft wederom een bijzonder enerverende wedstrijd gespeeld. In een uiterst interessant duel verloor ACC met nipt verschil van de ongeslagen koploper Salland.

ACC begon met batten en allereerst was daar Tristan de Man, die op onnavolgbare wijze een knalharde zes en een minstens zo harde vier het veld uitsloeg. Echt niet normaal, wat raakte Tristan die ballen goed.

Klasse

Later was Mark Wolfe eerst gesteund door Lonne Balk en later door Gijs Evers een klasse apart. Mark liet waanzinnig batten zien en toverde zelfs een zeer bijzondere reverse sweep uit de hoge hoed. Alsof hij in de IPL in plaats van in de KNCB U17 competitie speelde. Mark eindigde uiteindelijk op 93 not out. Wat een feest!

Ondertussen speelde Olaf Erkens ook zonder enige twijfel de sterren van de hemel. Dankzij een fantastische kijk op de bal bleef hij met 10 runs not out. ACC kwam dan ook tot een ongelooflijk totaal van 189 voor 4 in 30 overs.

Dat was opzienbarend. Zeker omdat Salland over waanzinnig snelle bowlers beschikte. Dat gold zeker voor de uit Afghanistan afkomstige zeventienjarige Abbas Sherzad. Hij bowlde sneller dan Shoaib Akthar, Jeff Thompson en Dennis Lillee bij elkaar, geloof het of niet. Desalniettemin slaagde ACC er in om een prachtig totaal neer te zetten.

Voortreffelijk

ACC begon in het veld uitstekend. Dankzij voortreffelijk bowlen van Basir Hakimi, Edward Thomas en Abdul Shafay zaten er binnen no time al drie Deventenaren aan de kant. Mark Wolfe en Tristan de Man hadden ook nog eens allebei een schitterende vang gepakt. Op 32 voor 3 hing een absolute sensatie in de lucht.

Maar, het moet gezegd worden, ook Salland liet schitterend batten zien. Zo was daar Om Sakthiyan Sankara Subbiah, de naam alleen al, die de ene bal nog beter raakte dan de andere en 48 knalharde runs bij elkaar sloeg voordat hij dankzij geweldig fielden van ACC run out ging. Daarna maakte diezelfde Abbas Sherzad, je weet wel, die razendsnelle Afghaanse bowler uit de eerste innings, het met 47 not out vakkundig af. Ik weet nu al zeker dat deze Abbas Sherzad het eerste seniorenteam van Salland binnen vijf jaar naar de landstitel in de Topklasse zal gaan leiden. Zeker als voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal en motor achter Salland Steven Lubbers Abbas ook nog eens traditiegetrouw uitlegt dat hij vooral net buiten de offstump moet bowlen… Maar dit allemaal natuurlijk terzijde.

Topdag

Salland passeerde het totaal van ACC U17 uiteindelijk voor het verlies van vijf wickets. Maar wat was het alles bij elkaar weer een ongelooflijke topdag geworden. En dan te bedenken dat Gijs Evers ook nog eens een prachtig wicket en een vang pakte. Wat een feest! Komende zondag nieuwe kansen tegen VVV uit. Het belooft nu al zonder enige twijfel een bijzonder enerverende wedstrijd te worden.

Kijk hier voor de cijfers

Kijk hier voor de stand

Jan Balk

 

broken image
broken image