Return to site

ACC - VOC blijkt easy prey:   93/4  -   90 ao

[door Observer] Thuis tegen VOC eindigde zoals in Rotterdam, met winst. Deze keer was VOC easy prey. Te noteren vielen enkele prachtige individuele prestaties. Zo bowlde Sikander Zulfiqar 5 voor 12 in 9.3 overs, terwijl broer Asad zijn bat door de innings droeg (38 no). JP de Villiers, die niet kon bowlen wegens een rugblessure, droeg 29 no bij - en een briljante slipcatch.

Ik had een aantal weken de verrichtingen van onze boys gemist wegens uitstedigheid. Dat wil zeggen, ik zat in Drenthe, alwaar ik de hele BREXIT sage op de voet volgde. En ik dacht als BREXIT mogelijk is zou er ook een TOPKLEXIT mogelijk zijn. Het antwoord was natuurlijk bevestigend, want ondanks een versterkte promotie naar 10 teams in 2017, riskeert nummer laatst dit jaar een P&D gevecht met nr.3 uit de Hoofdklasse. In 2017 dus geen flauwekul meer van fase 1,2 en 3. 
De huidige nrs. 1 en 2 in de Hoofdklasse promoveren automatisch en momenteel zijn dat Rood & Wit en HBS, gevolgd door PUNJAB op 2 punten. 
Al deze zeer toekomstige ontwikkelingen sudderden in mijn brein, terwijl Boris toen nog in CONTROL wilde zijn en ook om aandacht vroeg. 
Wat een problemen en dan ook nog die hoosbuien……. 

Terug rijdend van het rustige Drenthe naar de roerige Randstad bedacht ik mij dat er momenteel in Nederland best beroerd gecricket wordt in de Topklasse. Bij twee van de vier wekelijkse wedstrijden liggen de totalen zo gemiddeld rond de 125 en worden de 50 overs vaak niet volgemaakt. 

Genoeg gesomberd, vandaag VOC thuis. Droog. Fielden.  VOC na 5 runs 3 wickets kwijt. Kan gebeuren, maar in dit geval kwamen naargeestige herinneringen boven drijven bij de Rotterdammers aan de eerste wedstrijd van dit seizoen:  DOSTI uit,  VOC  17 allemaal uit…….. 
Op 46 hebben 6 mannen hun beurt gehad in totaal 25 overs. Dat gaat niks worden met een gemiddelde van 2 runs per over. Uiterst langzaam kruipt de score iets op, maar als na bijna 40 overs op 90 iedereen een beurt heeft gehad, kan alleen nr.8 – ene Oliver – met 34 not out op een goede innings terugkijken. 
Sikander was ver uit de meest succesvolle bowler met prachtige cijfers : 5/12/9,3.  
de Villiers kon niet bowlen vanwege een blessure; 7 anderen kregen een kans. Malik 2/21/10, Raza 1/17/5. Asad 1/13/3 en Papa Z. 1/11/8 waarvan de eerste 5 overs maidens waren.! 
Mangi maakte 3 slachtoffers  waaronder 2 razendsnelle stumpings, waarvan een aan de leg side op wat zelfs als wide werd aangegeven. JP 2 vangen waaronder een beauty in de slips. 
Wij maakten het totaaltje  voor 4 wickets onder leiding van alweer Asad (38no.) en JP. De Villiers(29no.). De 4 man die wij verloren kregen allen LBW achter hun naam (van een kant). 
Alhoewel mijn vaste stelregel is dat de umpire altijd gelijk heeft, ook al heeft hij ongelijk, moest hier toch wel enige vraagtekens bij worden gezet. Maar het stond zo in het scoringboek…… 
Zondag as. HCC uit. Winst is belangrijk om ons nog sterker in het linker rijtje te nestelen. 

OBSERVER 

Noot redactie: Zie alle details van de wedstrijd op de scoresheets van de KNCB hier.

Bovenste foto: de broer van de 5 voor 12, Sikander, daaronder de broer van de 38 no, Assad en (rechts) JP de Villiers.

broken image
broken image