Return to site

ACC Zomi – Excelsior: Captain's innings

broken image

 

Bovenstaande lemma is vindbaar in het Algemeen Nederlands Woordenboek van het Instituut voor de Nederlandse taal. Vaak wordt een aanvoerder gezien als de leider, bij wie je de ondankbare klusjes dropt, die er maar voor moet zorgen dat er 11 man ten tonele verschijnen, pruilende bowlers op het juiste moment aan- of afzet, of de hand vasthoudt van de batsman die al weken droog staat.

Ezzat Musheni, die de Zomi aanvoerdersband dit seizoen overnam van Bart Sandberg, doet dit inderdaad allemaal. Maar daar hoort dan nog iets extra's bij: hij leidt van voren. Zondag op bezoek bij onze vrienden van Excelsior, die ons de mogelijkheid boden op hun heerlijke graspitch te spelen, won hij de toss, wat de Zomi's in staat stelde Excelsior tot een alleszins chaseable totaal van 183 te begrenzen. Goed, er waren wat hiccups hier en daar, zoals de wicketkeeper die de veurzitter dropte, of de cricket outreach coordinator die besloot niet naar de bal out te reachen toen die toch echt zijn kant op kwam. Daartegenover stonden een prachtige Shane, een batsman bowled achter leg langs en een long-on catch door de captain himself.

Na een smakelijke lunch stelde Ezzat zichzelf als opener op, die vergezeld door half het team een fijn staaltje shots ten beste gaf. Na een iets twijfelachtige openingsfase bleek Ezzat dat te doen wat een aanvoerder moet doen: hij nam de koe bij de horens en sloeg er lustig op los. Dra was binnen twintig overs de team 100 gepasseerd, geholpen door fraai geplaatste schoten en een snel, zeer snel veld. Net na 30 overs bereikte Ezzat dan toch de felbegeerde maiden ton, en kon hij het paviljoen zijn helm en stralende gezicht laten zien. Geflankeerd door zijn voorganger Bart, die met een laatste donderende zes de wedstrijd beeindigde liep hij daar van het veld af: Ezzat Muhseni, centurion.

Klik hier voor the scorecard

Joost Bakker

 

broken image