Return to site

ACC Zomi wint de slechtste cricketwedstrijd ooit van VOC

Niet normaal, wat heeft ACC Zomi afgelopen zondag in Rotterdam ongelooflijk slecht gespeeld. Maar, weet je wat nu al het mooie is van dit verhaal? VOC speelde nog slechter waardoor de mannen van aanvoerder Guy Pathak toch de zege pakten.

Het begon op het kunstgras voor het eerst fieldende ACC allemaal met het dramatische bowlen van Jan Balk. De zevenenvijftigjarige veteraan kan nauwelijks meer lopen, maar moet met alle geweld dan toch nog zo nodig bowlen. En op basis van zogenaamde successen uit het verleden mag hij ook nog eens de bowling openen en vijf overs achter elkaar in actie komen. Schandalig! Natuurlijk werd de ene na de andere half volley het veld uit geslagen en werden er ook nog eens verschillende wides gebowld. Ongelooflijk, wat was dat slecht.

Opvallend

Het batten van VOC was helemaal niet om aan te zien. De ene na de andere Rotterdammer ging uit. Opvallend was ondertussen wel dat Paul Hagebeuk op square-leg de mooiste vang ooit pakte. Ja, dames en heren, ook dat kan zo maar gebeuren tijdens de allerslechtste cricketwedstrijd ooit. Verder, eerlijk is eerlijk, pakte Michael Dukker ook nog een zeer verdienstelijke vang in de slips en bowlden diezelfde Michael, Richard Wolfe en Wim Pielage niet eens zo onaardig. Maar verder… wat was het slecht zeg. VOC zat dan ook voor slechts 124 runs aan de kant.

Het batten van ACC was vervolgens eigenlijk zo mogelijk nog slechter dan dat van VOC. Met uitzondering van wederom Paul Hagebeuk, die de innings van zijn leven speelde en zo waar op schitterende wijze de dubbele cijfers haalde. Maar verder, wat werd er slecht gebat zeg…. Zo sloegen Nagesh Danturi en Dibyanshu Kumar eenvoudige ballen in de handen van Sander Hazevoet, sloeg Rehan Younis een wide in de handen van wicketkeeper Bas Gerretsen, kreeg Jan Balk de bal ook op zijn kantje voordat hij in de handschoenen van de keeper verdween, ging Siddarth Goyal zo maar clean bowled, ging Michael Dukker lbw, ging Joost Bakker ook nog eens gevangen en sloeg Guy Pathak de bal dom de lucht in toen het een heel klein beetje spannend werd.

Dom

Het werd aan het einde van de wedstrijd eigenlijk nog erger. Nummer 11 Richard Wolfe kreeg het namelijk voor elkaar om de bal ook nog eens heel dom in de lucht te slaan terwijl we nog maar een paar runs nodig hadden om te winnen. Het ronde kleinood ging in een pisboogje naar VOC’er Phil Woodcock, die er in slaagde om op cover point de makkelijkste vang aller tijden en tegelijkertijd de zege te laten vallen… Ondertussen had de waanzinnig slecht bowlende Varun Bedakihale ook nog eens in de spannende slotfase de ene wide na de andere gebowld. Niet normaal wat was het allemaal slecht zeg… Mede door het dramatische spel van de Rotterdammers en dankzij veel geluk voor onze op het laatst battende voorzitter Wim Pielage won ACC Zomi desalniettemin op wonderbaarlijke wijze de wedstrijd. Wat een mazzel zeg…

Na de dramatische wedstrijd besloot de uiterst sympathieke Martijn Sparrius van VOC om door alle ellende maar te stoppen met cricket. Hij werd na afloop toegesproken door zijn captain Bas Gerretsen, die uitgebreid vertelde hoe ongelooflijk slecht zijn grote vriend ‘Spar’ al die jaren had gespeeld. Bij ACC zat Michael Dukker er volledig doorheen. Hij vroeg wat later op de avond via zijn telefoon of hij uit de groepsapp kon worden gezet omdat hij helemaal niets meer leuk vond. Ook voor het einde van zijn carrière wordt alom gevreesd.

Proost!

De andere spelers van ACC Zomi lijken nog wel door te willen gaan met cricket. Na de slechtste wedstrijd in de geschiedenis van de cricketsport smaakte het bier op het zonovergoten terras van VOC namelijk beter dan ooit. Ondertussen vertelden wij met zijn tweeëntwintigen uitvoerig aan elkaar hoe ongelooflijk slecht we met zijn allen hadden gecricket. En dat werd natuurlijk lachen, gieren, brullen geblazen! Wat een feest! We verheugen ons dan ook allemaal nu al op de eerstvolgende wedstrijd tegen CCG thuis. Niets, maar dan ook helemaal niets is mooier dan de edele cricketsport. Proost!

Jan Balk

Klik hier voor de scorecard

broken image
broken image

Foto's: Lotte Heerkens