Return to site

Het tweede vlaggenschip 

Naast het vlaggenschip van ACC op de zondag, heeft ACC natuurlijk ook een vlaggenschip op de zaterdag: het meest succesvolle elftal in de historie van ACC, denk ik. Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden, hebben de mannen van kapitein Umer Muhammad een reputatie hoog te houden.

Ook afgelopen zaterdag werd er weer gewonnen. Concordia uit Delft: een team bestaande uit studenten van de Technische Universiteit. Helaas ging het moeizaam met ‘(ont)werpen’ van de ballen in het veld, was er weinig ‘techniek’ in het bowlen en was het moeilijk een inning op te ‘bouwen’. Daarentegen bezaten de mannen van Delft behoorlijk wat ‘energie’ en zorgde zo voor de nodige competitie.

Umer won de toss en koos ervoor om eerst te gaan batten, wat een idioot. We kwamen tot een totaal van 219 runs voor het verlies van 8 wickets in 35 overs. Correct, het vlaggenschip van ACC op de zaterdag speelt slechts 35 overs, stelletje losers. Akhil Golla (49), Dibyanshu Kumar (27), Ajit Kamgirl (23*) en Zuby Duby Rashid (24) waren de funrun getters. De meeste runs kwamen echter van onze technische mannen uit Delft: 51 extra’s, dank u.

Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, de ACC Zamis wonnen gelukkig gauw. Concordia 173 voor 8. In 35 overs dat wel. Spinner Ajit 3 voor 33 in 8, fastbowler Amos Kyazze 1 voor 40 in 7, boogballetjeswerper Zuby Duby 1 voor 31 in 6 en Dibyanshu 1 voor 4 in 1. Met nog een aantal runouts en twee vangen van Muhammad Mian, die overigens er ook 2 gemist had hehe.

We staan dan niet op één momenteel, maar wel op de tweede plek. Vier wedstrijden gespeeld, drie gewonnen en één verloren. Seizoen is nog jong, voldoende wedstrijden te gaan. Komende zaterdag geen wedstrijd. We spelen om de week zodat het lichaam voldoende hersteld kan worden. En terecht, wij zijn niet zomaar het vlaggenschip van ACC op de zaterdag.

Irfan Younis

broken image

'Rahul Jit was wegens een blessure Sjaak Afhaak maar keek wel aandachtig mee naar de wedstrijd.'