Return to site

ACC1 buigt voor kampioen Excelsior thuis in laatste wedstrijd

broken image

[door de redactie] Excelsior was al kampioen, maar wie dacht dat de Schiedammers er dus met de pet naar zouden gooien kwam bedrogen uit: zeker in Amsterdam wilden ze winnen en dat deden ze dan ook, met 74 runs.  Het dit jaar piepjonge ACC1 eindigt blijkens het eindstaatje van CricketEurope (zie hieronder, evenals de scoresheets van de KNCB) op de vierde plaats van onder, samen met VOC. De andere Schiedamse club Hermes degradeert. Van de twee andere Amsterdamse clubs eindigde Dosti op de een na laatste plaats met twee punten minder dan ACC, maar VRA sloot het seizoen af met een tweede plaats achter Excelsior, al zat een serieuze bedreiging van de kampioenen, voor het tweede jaar achter elkaar, er zelden in.

We houden het verslag hier kort. Wellicht volgt er nog een nabeschouwing van het seizoen door een van de betrokkenen. Maar wel ruim baan voor een fraaie actiefoto van Kate Holdsworth (

@DutchBirdKate Yorkshire lass living in NL. Passionate about proper cricket) waarin een ACC’er (wie, Kumar denken we) wordt gecleaned door James Hilditch.

Excelsior won de toss op een prachtige zondagmorgen en verkoos te gaan batten.  Toen de 50 overs op waren was de 200 amper gepasseerd en waren slechts vier wickets gevallen: 207 voor 4. Hilditch (61) en Kroesen (59 no) waren de topscorers, maar ook Ingram droeg 37 runs bij. De weinig wicket gingen naar Ashiqullah (2) en Malik (1) plus een run-out van Kathrada, deze keer als fielder.

Een haalbaar totaal zou je denken. Maar helaas.  Op 133, met nog een over over vier te gaan, was het voorbij. De runs gingen voor het merendeel naar alweer Malik (40) en Kathrada (36). Verder viel de 16 no van batsman nummer 10, Ashiqullah, op. De Schiedamse wickets gingen vooral naar G. Kroesen (4/32). Zie de KNCB score-sheets voor meer details.

broken image
broken image