Return to site

ACC1 in eigen huis ingepakt door Punjab

[door Observer] Na een verloren toss mocht ACC1 gaan batten tegen de bezoekers uit Rotterdam, nieuwkomers in de Topklasse Punjab vanaf vorig seizoen. Wij moesten het zonder de coach doen want die was geveld door griep. Hij werd vervangen door niemand minder dan Papa Zulfiqar. Vijf Zulfiqars dus in de side en zij zorgden allemaal voor een bijdrage tw: Asad 16, Rehmat 30, Saqib 45 Sikander 67 no. en Papa 29. Dat geheel bracht een eindstand van 204 voor 6 en dat vonden we toch wel redelijk. Het was zelfs het op een na hoogste totaal van de dag.

 

Punjab dacht daar echter anders over want het openingspaar Myburgh / Raza ging met een gemiddelde van 7 tot 8 runs per over voor een uiterst snelle afdoening. Geen van onze bowlers had enige grip op de ontwikkelingen: 100/0 gevolgd door 150/0. Myburgh werd op 113 gemist van een skyer voor het terras. Dat was duur. Op 163 werd Raza (73) eindelijk gebowled door Saqib, maar de schade was al niet meer te repareren en Myburgh ging vrolijk verder op weg naar zijn century (101 no) en de overwinning. Raza kreeg Khan nog achter het wicket gevangen, maar dat was dan ook het allerlaatste succesje. 205 voor 2 in 32 overs !!

 

Tijdens dit geweld werd er langs de kant druk gespeculeerd of de opstelling van 4 niet Nederlandse paspoorthouders bij Punjab al dan niet correct was binnen de reglementen van de KNCB ?? Is er een verschil tussen EU-paspoorten en overseas paspoorten. We zullen het later horen.

 

Ook de speel condities van het aankomende 20/20 toernooi stonden in de belangstelling. De bond wil met witte ballen en zwarte screens spelen. Die screens is bij ons geen probleem want dankzij Schiphol zijn onze screens toch al aardig richting zwart, maar om ze echt met zeildoek zwart afgedekt te krijgen moet je wel een moedige ladder ploeg hebben klaarstaan. En dat allemaal voor 120- ballen van de ene kant en 120 ballen van de andere kant. Wat was het vroeger toch allemaal simpel: hup de wei in en kom maar op met je appelepap……

[Bijgaand scoresheets KNCB]

broken image