Return to site

ACC1 komt 8 runs te kort en vergeet wederom (!) te winnen –nu van Excelsior

[door Observer] De vraag mag worden gesteld hoelang de mannen (en jongens) van ACC.1 met vuur blijven spelen. Zoals bijna het gehele seizoen staat het team nog steeds in de gevaren zone en bijna week na week moet ik melden dat winst voor het grijpen lag. Zondag was er een uitgelezen kans om ons veilig te spelen tegen Excelsior, maar mede door de winst van Punjab zitten we nog steeds te bibberen.

 

De oud -kampioenen werden aan bat in toom gehouden met het totaal van 191/9, voornamelijk

komend van de hand van pro Ingram met 74 runs. Wij lieten 3 vangen vallen, waarbij ik de snoei op Opi niet meetel, want deze bijna Opi’s hand verbrijzelende lel hadden maar weinig voetbal keepers uit de bovenhoek weten te halen. Erger was de misser op de boundary die door de handen tot 6 werd gepromoveerd (we zouden immers 8 runs te kort komen aan het eind). 191 moest te maken zijn, maar we deden het niet en strandden op 184/6......

 

Geheel teleurgesteld thuis gekomen vroeg moeders de vrouw in haar onschuld: “maar hadden ze die 8 runnetjes dan niet kunnen maken ?”..... Met ingehouden stoom respondeerde ik: “ik zal het je nog een keer uitleggen en vertel jij het dan verder aan de jongens... “

 

Wij moeten 191 runs maken in 50 overs, dat is voor het gemak 4 runs per over. De coach heeft in no -time 20 runs in 4 overs achter zijn naam staan en na 10 overs hebben we 41/1 op het bord staan. Maar tussen over 15 en 22 scoren we slechts 9 runs. Negen runs in 7 overs !! Bovendien verliezen we de wickets van Asad (22), Frenz (29) en Saqib.

 

Bij de stand 66/4 in 22 wordt de eerste fout in ons aanvalsplan al zichtbaar. Vooruit een leermoment zoals dat tegenwoordig heet. Vervolgens volgt er een uitstekend herstel door verstandig batten van Sikander en de jonge Rasool en wordt de stand getild naar 152/4 in 41 overs. Nog 40 runs verwijderd van de winst. Helaas maken beiden in jeugdige overmoed de fout om op eens voor de grote mannenslag te gaan, met als ellendig resultaat dat beiden gevangen worden op mid-off. Sikander 49 en Rasool 37 hadden uitstekend gebat, maar toch...155/6.

 

Tweede leermomentje dan maar. We vertrouwen op de senioren Raza en Opi om het werk af te maken. Met nog 7 overs 38 runs gevraagd en met nog 3 overs 23 runs gevraagd voor winst met 4 wickets achter de hand. De run rate steeg van 5 naar 7 runs per over. En toen verloren beide routiniers het al oude adagium “blijf kijken naar de bal” volledig uit het oog. Met blinde wilde zwaaien werd veel lucht verplaatst ipv met geplaatste singles de teller te laten doortikken. Een stuk of tien dot-balls was het resultaat.

 

De beste stuurlui moesten vanaf de wal lijdzaam toezien, hoe we aldus met 4 wickets in handen 8

runs te kort kwamen. Een duur derde leer momentje......

 

Hoe nu verder ? De stand onderaan is: ACC 15 - 8, Quick 16 - 8, Punjab 16 - 6. ACC heeft een verregende wedstrijd minder, die NIET wordt overgespeeld. Voor NRR's van deze drie clubs in de gevarenzone zie de tabel van TKcricket hier.

 

Programma: 19/8 VOC – Punjab en ACC - HCC, 26/8 Punjab – Quick en Sparta – ACC.

Scoresheets KNCB, op basis van gegevens ACC

broken image
broken image