Return to site

ACC1 laat kostbare punten liggen bij VCC in Voorburg

[door de redactie/MvO] Jammer, dat toch nogal onverwachte verlies - in ieder geval Rod & Bertus zaten er goed naast, maar zij niet alleen - van VCC. We hadden zulke goede zaken kunnen doen in Voorburg gisteren. Dat bleek later, toen Sparta en mede-koploper Excelsior de dag met een spectaculaire tie afsloten. Terwijl HCC, de gedeelde nummer 3, zelfs verloor. Wij dus ook, met 47 runs.

Waar er elke wedstrijd wel iemand opstaat met een hoge score bij ACC1 bleef iedereen deze keer zitten. Het leek met batten met de door Hans Honsdrecht gesponsorde bal - waarvoor dank- wel of iedereen haast had. Mogelijk om de WK Finale/vrouwen te gaan zien, haha. VCC 122 ao in 40 overs, ACC 75 ao in 36.2 overs. Na 62 voor 3... Maar goed, geen nood, a.s. zondag zitten we allemaal op ’t Loopveld onze jongens aan te moedigen in de strijd, opnieuw, om het lijstaanvoerdersschap. Want dan komen de Schiedammers op bezoek.

ACC won de toss en liet VCC batten. De eerste vier Voorburgse batsmen eindigden allen in de dubbele cijfers, maar zetten in totaal slechts 60 runs in het boek. Via 87 voor 6 en 87 voor 7 staakte VCC’s productie uiteindelijk op een magere 122 runs: een kansrijk vooruitzicht voor ACC, niet waar. De slows namens de wickets op het gras (zie KNCB-tabellen onderaan). Saqib had er de meeste, 3/31/10.

Maar met batten ging het dus onverwacht mis. Met ‘dank’ aan VCC’s twee Nederlands elftal-bowlers, Vivian Kingma en Brandon Glover. Jean Marais was snel weg, Rehmet Zulfiqar maakte nog 22 runs, maar toen ook captain Saqib na 16 runs was vertrokken als batsman nr 4, bleek hij de laatste van de slagmannen te zijn geweest met dubbele cijfers achter zijn naam. Het einde van ACC’s batting kwam dus op 75 runs, waarvan 10 extra's... Jammer maar helaas. Tot zondag, als ACC1 de draad weer oppakt. Toch?

broken image
broken image

PS Rick Thorburn is op zoek na ballensponsoren voor de volgende wedstrijden van ACC1. Mail hem of bel Rick via 06 15 24 94 31.

broken image