Return to site

Cricket World Cup 2019 in Engeland naar kookpunt

[door Observer] Sinds een kleine zes weken wordt door 10 topteams gedurende 45 wedstrijden gestreden om de 4 hoogste plaatsen die recht geven op de semi-finals welke deze week verspeeld zullen worden in Engeland. Het programma voor de semi-finals van de Cricket World Cup 2019 was en is Nr.1 tegen Nr.4 en Nr.2 tegen Nr.3.

Het zag er tot zaterdag jl naar uit dat de volgorde tot die dag – Australië – India – Engeland – N. Zeeland – een wekenlang aangekondigde finale van India vs. Engeland reeds als semi-final de boeken in zou gaan.

Maar ziet cricket is en blijft onvoorspelbaar, want in de laatste groeps wedstrijd wist het tot nu toe zeer teleurstellende Z. Afrika, leider Australië de baas te blijven (325 - 315) en daarmee de rangorde te veranderen zodat nu India op plaats 1 kwam en Australië op plaats 2, met als gevolg de eerste semi-final India – N. Zeeland (dinsdag 9/7 te Manchester) en de tweede Australië – Engeland (donderdag 11/7 te Birmingham)

De voorspelde en door de Engelsen gedroomde finale India – Engeland op zondag 14/7 ( ACC ontvangt dan Excelsior thuis) kan dus alsnog plaatsvinden, alhoewel de Aussies andere voornemens zullen hebben.

De strijd is heftig geweest met veel scores van 325/375 runs. Zelden lukte het de tweede partij de chase tot een succesvol einde te brengen. Grote tegenvallers waren West Indië en Z.Afrika die faalden door oa. blessures en retirement (S.A.: Steyn/AB de Villiers) en nonchalance (W.I.: bv. Gayle bowlt met pet en zonnebril op!).

Er waren opvallend veel senior players tussen de 30 en 40 jaar, waarvan Gayle – Tahir – Malinga (allen 40) zeggen afscheid te nemen van het internationale cricket circuit.

De ware liefhebber zal dit spektakel de afgelopen weken zeker gevolgd hebben.
Mocht U even de kans krijgen de komende week de ontwikkelingen ergens te volgen moet U dat beslist zien te doen.! Mijn voorspelling: India zal de sterkste blijken te zijn…….