Return to site

ACC1 laat Quick kansloos en wint soeverein op 't Loopveld

broken image
broken image

[door Observer] De 11e speelronde bracht winst voor de 4 hoogst geplaatste teams, te weten ACC, HCC en HBS, alsmede voor nummer laatst VRA. De Bosbewoners moesten wel keihard werken voor hun tweede overwinning want eerst scorend 290/5 werd dit totaal nog ernstig bedreigd door VOC dat tot 279/9 kwam. E.e.a. betekent dat na de 4 koplopers er een veld van 6 teams volgt, met variërend van 8 tot 4 punten, hetgeen een ongetwijfeld zeer heftige strijd om het ontlopen van degradatie zal opleveren.

In die situatie zit voor de koplopers tevens het gevaar. Reken er maar op dat je op een dag tegen een ploeg op loopt die zeer gedreven bereid is om jou te tackelen en er met de punten van door te gaan. Dus zet de boel maar van meet af aan op scherp mannen!

Onze wedstrijd tegen Quick werd geen topper. De Haantjes verkozen te batten en waren op 30 al 2 wickets kwijt en het was uitsluitend aan G. 'Dok' Mol (70*) en v. Gigch (45) te danken dat er nog iets van een totaal op het bord kwam te staan. Samen produceerden zij met extra’s mee 120 runs en de rest voegde daar nog 44 runs aan toe. Quick 164/9 in 50 overs.

Mede oorzaak van dit matige totaal was natuurlijk ook onze zeer gevarieerde en succesvolle aanval. Brady Barends (tweede foto) was met 5/27/9 de ongekroonde koning. Met 24 scalpen is hij tot nu toe de bowler met de meest genomen wickets. Saqib (3/28/10) doet met 20 wickets niet veel onder voor hem. Vaak onder belicht blijft de rol van de spinners die meestal niet zoveel wickets nemen, maar wel de run-rate in bedwang houden. Vandaag: Arya 0/29/10 en Raza 1/21/10. Hulde aan onze bowlers; ook de vandaag niet genoemden.

Er moesten dus 165 runs gescored worden en dat lukte eenvoudig dankzij vooral Rehmet Zulfiqar (hij mocht onlangs van de Flamingo's de Cramer McLean-beker in ontvangst nemen voor zijn fantastische score van 188 van vorig jaar. Waarmee gefeliciteerd). Met een ijzersterke 84 not out nam hij het heft in handen. Een enorme 6 richting Amstelveen Zuid liet het publiek in extase achter met de vraag in welke straat of weiland het projectiel geland zou zijn.

Onderweg werd Rehmet (foto) nog gesteund door Marais (16) die wel heel erg merkwaardig werd uitgegeven. Eerst een wide, vervolgens caught behind appeal gevolgd door umpire overleg en uiteindelijk caught behind toegewezen en door de speler als zodanig toegegeven. Ook Rasool (28) steunde uitstekend. Saqib werd het binnen de familie niet eens over een onmogelijk run (dus run out) en Jamie lepelde dit keer net voor de meet zijn wicket weg. Sikander nog 14.

Quick maakte geen sterke indruk, hetgeen benadrukt werd bij de laatste runs tegen gelegenheidsbowler v. Gigch die tot stand kwamen via 3 wides en een overthrow! ACC 165/5 in 37 + 2 punten. Met de door Johan de Bie (present) aangeboden wedstrijd bal bleef ACC dus fier aan de leiding.

De jonge jongens uit ACC1 moeten het de komende week maar iets rustiger aan doen dan afgelopen week. In een week van 30 graden+ speelden zij liefst 4 wedstrijden voor ACC en de Bond, waarvan vrijdag 2 wedstrijden op een dag (en KNCB + ACC T20)! We moeten wel een beetje zuinig op ze zijn.

Bij het naar huis gaan ontmoette ik niet alleen de uit Z. Afrika overgewipte oud 1e XI speler Eric Jan Hinnen, maar bij het passeren van het 3e veld trof mijn oog mannen in witte kleding die in de zwoele avond zon nog aan het cricketen waren. Een heerlijk plaatje met op de achtergrond de “aanhang”. Gekleed in de flanellen en voorzien van rood/zwarte petjes leken zij het soort cricket te spelen, dat door de uitvinders van dit spel als “proper” cricket wordt betiteld. Aan de rand van het veld had, een wat dromerig uitziende fielder in de schaduw van een berk de koelte opgezocht, toen hij plotseling uit zijn mijmeringen werd opgeschrikt door de kreet “catch it”. Achter de bosjes hoorde ik een plof en het na pruttelend ongenoegen van een gedropte catch.

Het ultieme ZOMI cricket bij ACC…

Zondag 7 JULI VCC - ACC in Voorburg op een prachtig graswicket. Ga dat zien!

broken image
broken image