Return to site

ACC1 verslaat HBS effectief in Den Haag op veld 2 van HCC

[door Ernst-Pieter Knüpfer] Mooie overwinning uit op HBS, wegens renovatie van het eigen veld op HCC gespeeld. Met debuut van de 15-jarige Mees van Vliet en voorts invallers Stephan Hannema en Areeb Shoaibals, als vervangers van de op vakantie zijnde Jamieson Mulready, de afwezige Anice Raza en de weer in het tweede spelende Bas van der Heyde.

De wedstrijd zou om 12.00 uur beginnen zondag, maar het werd nog later. En ingekort tot 44 overs. Toss verloren en eerste batten met als verrassing Brady Barends op 1.

Goede opening met, verrassend, Rehmet een struggling 13 (13x1), die op 65 gebowled gaat en dat na 14.5 overs. Brady staat dan al op 45 en maakt er uiteindelijk 65 (5x4, 1x6).

Op 3 Saqib Zulfiqar, die eindelijk loskomt en samen met zijn broer Sikander (70, 8x4, 1x6) schitterend batten en runnen laat zien. Zij tillen samen de score van 90 voor 3 (Shirase bowled voor 4) in 18 overs naar 208 voor 4. Stephan Hannema 9 not out (1x6) mag dan Saqib nog ondersteunen, die met 80 not out (4x4, 3x6) blijft. Eindscore 249 voor 4, op tweede veld van HCC (kunstgras), dat wel.

De umpires laten weten dat de pauze slechts 20 min. duurt (normaal 30 min.). ACC is klaar om te beginnen, maar een regenbui gooit roet in het eten. Als ACC klaar is, zit 't gros van HBS nog in de kleedkamer; ACC jongens verwijderen de covers. De umpires worden er op gewezen dat we speeltijd hebben verloren en er dus overs afgaan. Enigszins tegenstribbelend volgt het oordeel, de innings van HBS is met 4 overs ingekort tot 40. Een nieuwe D/L-uitdraai laat een target van 239 runs zien.

Visee en Elkin beginnen de batting en in de eerste over weet Visee 2x de boundary te vinden. In de derde over verslikt hij zich echter en wordt keurig op third man gevangen op het bowlen van Aryan Kumar. Visee uit voor 17.

Elkin (34) gaat steady door samen met Coster (20) en Ahmed (19). Sikander weet tussendoor topbat Gomes (1) in te rekenen, met hulp van Stephan Hannema achter ‘t wicket. Stand 91 voor 4 na 21.3 overs.

Ondertussen krijgt Mees van Vliet als first change de kans om zijn kunsten te vertonen. Met 0 voor 13 in 2 geen droomdebuut, maar zeker niet onverdienstelijk. Ook Areeb Shoaib mag het met de bal proberen, maar hij bowlt te kort en wordt stevig aangepakt (1 voor 38 in 3 overs). Mijn advies aan hem, kortere aanloop en langere ballen bowlen.

Na 35 overs is de score opgelopen naar 187 voor 6 en krijgt de pas laat aangezette Devanshu Arya de hardslaande Singh ingerekend voor 59, gevangen door Sikander Zulfiqar. Gibson, Vink en De Mey maken het reuze spannend en in de laatste over zijn nog 8 runs nodig, met het laatste paar op de mat. Een poging tot het slaan van een 6 wordt De Mey fataal, Saqib sluit keurig zijn handen en ACC wint met 5 runs.

Bowlingcijfers:

Aryan Kumar 1 voor 62 in 8 (9 wides)

Brady Barends 0 voor 20 in 6 (opmerkelijk dat hij niet ten volle werd benut, bowlde zeer goed)

Sikander Zulfiqar 3 voor 29 in 8 (uitstekend)

Saqib Zulfiqar 1 voor 33 in 8 (unchanged)

Devanshu Arya 4 voor 36 in 4.3

En voorts: fielden over 't algemeen prima verzorgd, Stephan Hannema verrichtte als stand-in goed werk achter de palen en tot slot werd de Shabaz-overwinningssong om 22:30 voor de ingang van het Van der Valk restaurant in Wassenaar alsnog ingezet door coach, keeper en manager.

Op naar de T20 (halve)finaledag op VCC a.s. zaterdag 24 augustus, zorg dat u erbij bent. Zondag 25 augustus laatste competitiewedstrijd, thuis op ACC tegen Dosti.

broken image
broken image