Return to site

ACC1 verslaat Quick Hg soeverein, Man of the Match Shirase Rasool 117 no

broken image

[door Observer] De titel van dit verslag vertelt reeds het hele verhaal van de 2e overwinning van ACC1. Nu uit, in Den Haag dus. Quick won de toss en dacht er goed aan te doen ons te laten batten. Nadat Raza (10) op 30 was vertrokken was het net als vorige week het duo Rehmet Zulfiqar & Shirase Rasool (foto's Sander Tholen, meer foto's zie TKcricket) die de wedstrijd naar hun hand zetten.

Na een ongebroken stand van 125 runs  op het nieuwe kunstgras veld van Quick, had Rehmet met 80 uitstekende runs zijn plicht gedaan en was het Shirase die alle aandacht opeiste.

Steunbijdragen van Saqib (17) Jean Marais (32) en Chris Knoll (10) brachten de stand naar 256/5, om uiteindelijk op 290/7 in 50 overs te eindigen. Alle credits gingen naar de 16-jarige  Shirase Rasool die met een grote-mannen century van 117 runs not out bleef! Chapeau!

ACC gooide vervolgens liefst zeven bowlers in de strijd en had natuurlijk veel runs om mee te spelen. In no time stond Quick op 24/3 en er was eigenlijk maar een man die batten liet zien en wel ene R. P. Young die van het uiteindelijke totaal van 188 liefst 115 runs voor zijn rekening nam.

Zes bowlers hadden succes: Brady Barends was met 2/15 in 7 zeer zuinig en effectief. Raza 2/30 in 8 ; Aryan Kumar 1/37 in 6 ; Devanshy Arya (vorig jaar ACC2) 2/41 in 10 ; Shreyas Potdar (16 jaar) 2/8 in 2 en skipper Saqib zelf 1/37 in 8.5  -  2 vangen voor Rehmet en 1 elk voor Raza – Marais – Brady en Knoll.

Overbodig te zeggen dat wij intens gelukkig zijn met 4 punten uit 2 wedstrijden. Wanneer de (licht) geblesseerde Sikander Zulfiqar binnen een paar weken weer beschikbaar is, krijgt het team ongetwijfeld een versterkende impuls.


Op de zelfde zaterdag middag zag ik  in de kooi wel 20 mannen en mannetjes (U9) hun bekwaamheden oefenen. Ons team zal toch niet nog jonger worden……


Zaterdag a.s. 18/5  ACC1  -  VCC.   Komt dat zien, komt dat zien.

broken image

Beneden: officiële scoresheets KNCB, boven: foto Sander Tholen (met dank)

broken image