Return to site

ACC1 wederom ongeslagen T20-kampioen van Nederland

[door Observer] De ACC mannen zijn erin geslaagd om hun vorig jaar veroverde titel van 20/20 Kampioen van Nederland op een prachtige manier te prolongeren. En wel in een spannende finale tegen Dosti, op een mooie zomeravond op het prachtige VRA veld. Aangemoedigd door een legertje ACC getrouwen waaronder de van Sparta teruggekeerde en in een overwinningsroes verkerende veteranen werd de titel gepakt. Naast de beker mochten wij een cheque van €2.000 in ontvangst nemen. Mooi meegenomen!

broken image

Om 10.30 was Excelsior onze eerste opponent. De Schiedammers moesten op de valreep de gebr.Woutersen wegens familie omstandigheden missen. Met een gewonnen toss gingen Rehmat en Mangi fel van start. Hun 50/0 in 5 overs vormde de basis voor een stevig totaal dat uiteindelijk 156/6 werd met Rehmat (66) als uitblinker. Voorts Mangi (26) en de Villiers (19) als belangrijkste steunpilaren. De Villiers kwam om 11.20 regelrecht van Schiphol keurig voor het hek afgezet door EP die hem in alle vroegte was gaan halen. Over stiptheid actie gesproken! Pet af voor de manager! Excelsior kon hier aan bat weinig tegen over stellen. 80 all out dankzij het voortreffelijke bowlen van Papa Z.(3/11/4) en De Villiers (3/5/4). Rehmat mocht de Man of de Match prijs in ontvangst nemen.

’s Avonds om 17.30 konden wij aantreden tegen de winnaar van de andere semi-final tw. Dosti dat HCC opzij had gezet. Nu mocht Dosti eerst batten. Hamdan Kahn was in de eerste wedstrijd geblesseerd geraakt en werd vervangen door Sean Walsh, die nu samen met Beau te Boekhorst de junior afdeling in het team bezetten. Dosti werd in toom gehouden door onze bowlers, gesteund door sterk veld werk en kwam niet verder dan 106/9 waarvan Bukhari met 48 no de hoofdmoot in bracht. Genoemd moeten worden de fraaie run out van Raza square op het wicket en een zeer knappe vang van Beau met een hand achterwaarts. Bowlers: Papa Z (2/17/4) Malik (3/16/4) Sikander (1/23/4).

Ogenschijnlijk een makkie maar we startten moeizaam: 26/4/6. Asad(23) bleef zoals zo vaak staan, maar op 50/5 in 11 zaten we toch nog niet lekker. Een prachtig partnership tussen Saqib (23 no) en JP de Villiers (40) (goed voor de gedeelde Man of the Match-prijs) bracht ons glansrijk de overwinning: 107/6 Met veel gejoel en luide yells werd deze prijs door de jonge groep waardevolle cricketers gevierd. Knap gedaan mannen. ACC kan heel erg trots zijn!

broken image
broken image

Redactie: Een trotse EP, geflankeerd door onze sympathieke Zaffies. Links JP de Villiers, rechts Mangi Mosehle. Fraaie foto's met dank aan EP en aan Sander Tholen van Cricket Europe.

PS Er stond op deze pagina nog een foto van het (ACC)publiek op VRA, kan degene die hem hier plaatste 'm weer terugzetten onderaan, graag?

broken image
broken image