Return to site

ACC1 wint friendly thuis van hoofdklasser Sparta

[door Sparta-verslaggever, naam ons niet bekend]

Voor het laatste oefenduel voor de competitiestart op 5 mei a.s. reisde Sparta 1 af naar Amstelveen. Het ging op bezoek bij ACC de club die vorig seizoen 3e van Nederland werd. ACC miste een paar basiskrachten maar had een sterk elftal met onder andere speler/coach JP de Villiers, de voormalig fast-bowler van de Titans uit Zuid-Afrika. Sparta ging batten na een gewonnen toss en begon sterk.

Martijn (20) en Sandeep (22) hielden stand tot 52 voor nul na 13 overs toen het eerste wicket viel. Gagan ging de eerste bal LBW en Sparta moest bouwen met Tim (48) en Jochem (15). Op 130 voor 5 na 30 overs hoopte Sparta er 200 te maken maar kwam niet verder dan 158 runs voor 8. Door goed bowlen van onder andere Ahmad Zulfiqar kon Sparta niet uitlopen naar een prima totaal. In de achtervolging drukte ACC het klasse verschil uit door een batting masterclass. De batsmen drukten veel eentjes en tweetjes en sloegen de slechte bal naar het hek. Alleen Martijn nam een wicket voor Rehmat Zulfiqar na het maken van 50 retired ging. De Villiers was ijzersterk en speelde zichzelf naar 68 not out en ACC naar de overwinning in de 31e over. Al met al een leerzame wedstrijd voor Sparta 1 ondanks de dikke nederlaag.

Redactie: Sparta, hartelijk dank voor het overnemen van het verslag en succes in jullie competitie dit seizoen. ACC1-mannen: als onze vaste verslaggever Observer er niet bij kan zijn, is er dan niemand die ff een stukje kan maken voor de site? En liefst ook een relevante foto? Zo houden we de club nog beter levend, zou 'de' Jan Balk zeggen ;-). Bovendien, altijd nuttig om wat schrijfervaring op te doen, toch? En dit verzoek is natuurlijk ook gericht op de aanvoerders van de andere teams van ACC!