Return to site

ACC 1 begint met nederlaag uit tegen Excelsior

[door Ernst-Pieter Knüpfer]  

ACC 1 is er niet in geslaagd de openingswedstrijd van de competitie winnend af te sluiten. In Schiedam werd met ruime cijfers verloren van opponent Excelsior, dat evenals ACC, coach Ahmed Zulfiqar daargelaten, over een zeer jeugdig team beschikt. ACC heeft afscheid moeten nemen van de ‘internationals’ Roelof van der Merwe (Somerset CCC) en Paul van Meekeren (clubcricket in Engeland en Rood & Wit). Lees meer, klik hier voor scoresheets KNCB.

Maar ACC heeft met Juan-Pierre (JP) de Villiers wederom een Zuid-Afrikaanse pro in huis gehaald. De voormalig openingsbowler van de Titans heeft als allrounder diverse jaren in de Engelse Lancashire league gespeeld en is met zijn vrouw (werkzaam voor PwC) in Amsterdam neergestreken.

Naast JP is wicket keeper/batsman Mangaliso Mosehle voor het tweede achtereenvolgende seizoen onze tweede buitenlandse pro. We wensen beiden een zeer aangenaam en succesvol verblijf bij ACC toe.Na gewonnen toss verkoos captain Usman Malik eerst te gaan batten, hetgeen achteraf wellicht een verkeerde keuze bleek. Hoewel de eerste over er voor ons nog veel belovend uitzag (10 runs van Saqib Zulfiqar, waaronder 2 x 4), bleken de pitch en de op dreef zijnde aanval van Excelsior voor ons lastig bespeelbaar. Op de laatste bal van de 6e over verloor Saqib (10) zijn wicket door een goede vang in de slips. Zijn broer Asad hield ruim 19 overs stand, maar kwam daarin slechts tot 9 runs. De score was toen 46 voor 2. We vergaten in deze fase de ‘singles’ te zoeken.

JP de Villiers (geen broer van) begon voortvarend, maar verslikte zich na 27 runs op een yorker van de van VRA overgekomen Sohail Batti. 69 voor 3 na 23.3 overs. Het bowlen van Excelsior was zondermeer goed, hoewel er in het begin veel (15) wides cadeau werden gedaan. Op Usman Malik (16) en de uit het tweede elftal overgekomen Anis Raza (13) na wist niemand nog de dubbele cijfers te behalen. Te veel onnodig wicketverlies leidde er toe dat wij na slechts 37 overs voor het schamele totaal van 121 all out gingen, op een overigens zeer fraai uitziend en goed lopend veld.

Toen na de goede verzorgde lunch Usman Malik in zijn eerste over voor 18 runs (3 x 4, 1 x 6) wegging was de hoop op een klein wonder gauw verkeken. Openingsbat Tim Etman (32) ging nog wel lbw op Asad Zulfiqar, maar toen was de stand al opgelopen tot 71 na 11 overs. Excelsior passeerde ons totaal uiteindelijk moeiteloos in de 20e over voor het verlies van slechts één wicket. Roel Verhagen bleef met een onberispelijke 63 not out.

JP de Villiers boezemde nog het meeste ontzag in: 0 voor 13 in 5 overs, waarvan 2 maidens en 5 wides. De net 17 geworden Jim Dukker bowlde op het eind zijn eerste over in de Topklasse en deed dit niet onverdienstelijk.

We zullen lering trekken uit deze wedstrijd om deze vervolgens maar gauw te vergeten. Zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd, tegen Quick Hg, dat met een overwinning op Hermes DVS de competitie goed is begonnen.

Een pluim gaat uit naar Hans en Phita Honsdrecht en ons oudste lid Ton Balk gezien hun aanwezigheid in Schiedam. Voor de komende wedstrijd hopen we op meer support. En tenslotte, mede namens Rick Thorburn: Max de Bruin Jr bedankt voor de balsponsoring.