Return to site

ACC 1 lijdt tweede nederlaag op rij thuis tegen Quick Hg

[door Ernst-Pieter Knüpfer]   

ACC is er niet in geslaagd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Het Haagse Quick, dat de laatste drie seizoenen 2x kampioen werd en 1x verliezend finalist was, bleek voor onze manschappen te sterk, hoewel er een fase in de wedstrijd was waar wij duidelijk de beste papieren hadden. Lees meer, scoresheets KNCB klik hier.

Eerst fieldend kwam ACC moeizaam op gang. Toen echter bij een score van 69 kort achter elkaar de wickets van Stockers (30) en Gruijters (24) vielen, keerde het tij. Van 67 voor 1 na 12 overs ging de score naar 94 voor 7 na 29 overs. Vooral captain Usman Malik (4 voor 29 in 10 overs) en Ahmed Zulfiqar (2 voor 18 in 10 overs, unchanged) waren hier verantwoordelijk voor. Helaas wisten we niet door te drukken en werden 2 tamelijk eenvoudige vangkansen in de slips om zeep geholpen. Van 116 voor 8 na 36 overs en 131 voor 9 na 42 overs wisten de Haantjes uit te lopen naar 176 all out in 48.4 overs. Dit was voornamelijk te danken aan hun Zuid-Afrikaan, Cartwright, die als batsman nr. 10 45 runs liet noteren.

Na de goed verzorgde lunch togen onze mannen vol goede moed naar de wickets. Het mocht echter niet zo zijn. In no time was door toedoen van hun andere Zuid-Afrikaan, Kriel, de score 28 voor 5 na 9 overs. De uitzwaaiende Kriel eindigde uiteindelijk met de fraaie cijfers van 6 voor 12 in 10 overs.

Er kwam nog enig herstel dankzij verstandig batten van onze super senior, Ahmed Zulfiqar (28) en Mangaliso (17). Nadat zij kort achter elkaar werden verschalkt, wisten wij dat bij een score van 72 voor 7 een overwinning ver uit zicht was. Na 36 overs viel het doek en waren we 96 all out.

Na twee speelronden staan VRA en ACC met lege handen onderaan, de finalisten van vorig jaar, Dosti en Quick Hg. zijn nog de enige teams die de volle buit hebben behaald.

Voor volgende week staan er wederom 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag 14 mei spelen wij thuis tegen Hermes DVS en op maandag 16 mei (tweede pinksterdag) spelen we uit tegen VOC.