Return to site

ACC1 zoals verwacht ten onder uit tegen Dosti, maar...

[door MvO]     Als plaatsvervanger van de plv heb ik de twijfelachtige eer om kort verslag te mogen doen van een helaas verloren wedstrijd van ACC1. Vorige week van de onderste, nu ten minste van de gedoodverfde kampioen Dosti United. Met 4 wickets (162 om 167/6).

ACC wint de toss, eerst batten. Weet je in ieder geval zeker dat je niet de kans loopt om tegen een torenhoge score aan te lopen op deze zonnige zondag. Op 7 valt al het eerste wicket, maar daarop volgen redelijke scores van Rehmet (29), Sikander (18). Van een stand van 74/5 worden we echter niet vrolijk langs de kant, wie wel, en verwachten we een kort dagje - en een spoedige Barra.

Mangi, onze sublieme keeper die wekelijks ettelijke runs voorkomt van achter de palen, draagt daarna 17 bij met zijn bat, en gaat vast los tijdens de play-offs. Maar vooral Opi, hij weer, komt met enkele rake klappen tot onze topscore van de dag: 37 runs. Anis Raza, ACC's bowlingheld tegen VRA, begint ze ook te zien en draagt nog eens 19 runs bij. Op 162 voor 9 is het echter Schluss, overs op. Twee oud-ACC'ers, Bukhi (3/37/10) en Ashan Malik (3/23/10) zijn de boosdoeners, maar Hafeez pakt ook 3 wickets (en ook voor 23 in 10). De slowbowlers mogen het wel proberen bij Dosti, maar zijn nergens.

Geen totaal om vreselijk te vrezen voor Dosti, dat het al enkele wedstrijden moet doen zonder een Zaffie topper, Stiaan van Zyl (want opgeroepen voor Zuid Afrika A). Maar met 162 kan het zeker een wedstrijd worden. Die we een tijd lang dreigden te winnen ook.

Opener Ahmed maakt er nog 12 alvorens hij wordt gecleaned door de vanwege een blessure (side strain) nog niet op topsnelheid bowlende JP de Villiers. Maar openingsbowler Raza maakt met zijn slows korte metten met Vinoo Tewarie (3) en Hafeez (4) gaat run-out dankzij een briljante gooi vanuit het verre veld door Saqib. Als dan de gevreesde, in topvorm verkerende Zaffie Ackermann meteen daarna ook run-out gaat voor slechts 1 run, dankij een zeldzaam mooi staaltje fielden van Asad, en het scorebord 31/4 toont, wordt er alom een klein feestje gevierd. Zeker ook langs de kant. Voorbarig, helaas.

Want, zal je net zien, Bukhi gaat weer de pret bederven, en wordt pas op 57 gebowled door onze Malik. En staat er 140/5 op het immer primitieve bord van Dosti. Op 108 werd Bukhi helaas gedropt, wat ons de wedstrijd kan hebben gekost. One shall never know. Butt wordt nog mooi gestumpd door Mangi op Asad, exit voor 0. Maar Zaffie Frylinck, niet succesvol met de bal deze keer, verkiest deze wedstrijd om goed en gedegen te batten. Hij deed ons de das om door 56 not out te blijven. Dosti 167 voor 4, met hulp van 29(!) extra's, was het antwoord op Drieburg (zie de KNCB scoresheets met alle details hier). Waar langs de kant nog even heftig wordt gediscussieerd over de vraag waarom ACC-captain Malik zijn twee andere slowbowlers niet eerder inzette om een stand te breken. Tja.

NASCHRIFT EP: Dosti uit was onze laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Helaas konden we niet voor een verrassing zorgen, hetgeen betekent dat we op een vierde plaats zijn geëindigd. Met 14 punten is de achterstand op Dosti (24), Quick en Excelsior (beiden 18) te groot om nog te kunnen strijden om het kampioenschap. Gelet op het feit dat we van de top 3 twee maal hebben verloren is dit echter een terechte positionering. Op 7, 14 en 21 augustus spelen we nog tegen Quick (uit), Dosti (thuis) en Excelsior (uit), een mooie gelegenheid voor enig eerherstel.

OP DE FOTO's: de manager houdt alles in de gaten. Eerder op de dag moest EP, die al zoveel doet voor de club, ook nog anderhalf uur umpiren, omdat Dave Hardy te laat was vanwege problemen met zijn 15-jaar oude Ford. Daaronder enkele van onze trouwe supporters, tevens AFC'ers, bijeen op de bank en Dosti's felicitatieloopje, met Frylinck voorop. Afsluitend de voetbalwedstrijd voor aanvang (die ook door Dosti werd gewonnen).

broken image
broken image
broken image
broken image