Return to site

ACC2 verliest nipt thuis van VRA2 in waanzinnige derby

broken image

[door Irfan Younis] Dan speel je in juni nog een heerlijke pot tegen ACC 3, hoor je opeens dat de competitie weer gaat beginnen. Enkele spelers vinden het maar niks. 'Moet die cricketbal nou na elke bal gereinigd worden? Is dat geen baltampering?'. 'Mag de keeper nou weer vlak achter de palen staan en word ik weer gedegradeerd tot slow bowler?'. 'Ik mag dus geen high fives meer uitdelen, maar mag ik nou wel iemand een low ten geven?'.

 

Wat een dilemma. Mag je eindelijk weer competitief spelen, zit je met bijna haast onmogelijk oplosbare vraagstukken opgezadeld.

 

Michael Dukker had er in ieder geval veel zin in. Daarom was zijn teleurstelling zeer groot toen hij te horen kreeg dat hij, vanwege de onwijs grote selectie, voor deze wedstrijd werd gepasseerd. Dit leidde tot Michael's WhatsApp bericht 'Erg teleurgesteld....' (ja kijkers, die 4 punten op het eind van dit bericht maken het nog net iets meer voelbaar). Op dat moment deed aanvoerder Hannema iets wat getuigt van grote klasse en leiderschap: hij gooide Dukker uit de WhatsApp-groep maar liet hem weer toe tot de groep nadat een Tikkie was betaald.

 

Terug naar afgelopen zondag. Het tweede maakte zijn opwachting tegen niemand minder dan VRA 2. Ja, dat team met die hele sympathieke Indiërs en hun cricket motto: 'You only drink together when you win together' of zoiets. Ik ga u alvast verklappen dat de spelers van VRA 2 samen konden drinken. Na een close finish en met 9 wickets down, tikten ze in de een na laatste over de benodigde runs binnen.

 

Verdienstelijk batten van Jim Dukker en Brendan Scholtz, verdienstelijk bowlen van Jan Balk en gebroeders Younis. Voor de cijfers verwijs ik u naar de KNCB website.

 

Aanstaande zondag tegen Rood & Wit thuis, graag je Tikkie overmaken aan Hannema als je wil spelen.