Return to site

ACC3: Den Helder uit en dan ook nog...

[door Irfan Younis] Google maps geeft aan een uur en een 10 minuten rijden. Wat doe je dan tijdens zo een rit? Nou, je medespelers leren kennen. Ik zit in de auto met Mudasser Allahrakha, Imran Ansari en Umer Mohammed. Wisten jullie dat Umer vorig seizoen bijna voor de Kikkers heeft gespeeld? En wisten jullie dat hij vorig seizoen voor VVV heeft gespeeld? (Umer droeg trouwens zijn VVV crickettrui tijdens de wedstrijd, uiteraard met een zwarte sticker op het logo. Het moet niet gekker worden!). Zo kwam ik tevens erachter dat Imran en Mudasser hun rijbewijs niet in Pakistan hebben gekocht, maar echt hier in Nederland hebben gehaald. Tijden veranderen, zou mijn Pakistaanse vader hebben gedacht.

Imran en Mudasser speelden vorig seizoen nog voor Groen Wit. Op zoek naar een nieuwe start bracht de heren naar ACC. Waar komt die naam Groen Wit toch vandaan? Imran en Mudasser zijn grote Celtic fans, zou je kunnen denken. Of is de naam bedacht door Mudasser, die bij Natuur en Milieu werkt? Toch maar een keer vragen.

Nog een aantal weetjes: Mudasser rijdt in een, milieuvriendelijk uiteraard, Honda Civic Hybride. Imran heeft een VW Borat en Umer heeft nog steeds zijn eigen snorder.  Imran kan goed koken en heeft een elektrische tandoor in huis. Umer heeft noch verstand van cricket noch van voetbal. Mudasser is een medium fast bowler. Imran is een attacking oeningsbatsman. Umer is opvulling. Imran vindt Umar Akmal van het Pakistaans elftal een niet goed begeleid talent. Mudasser vindt Umar Akmal een waste of talent. Umer vindt Umar een talent met de verkeerde mentaliteit. Ik vind Umar dezelfde naam hebben als Umer, alleen in een ander jasje.

Toch prachtig dat je je medespelers zo tijdens een autorit leert kennen. De terugrit was iets minder gezellig. Imran was chagrijnig omdat we hadden verloren, Mudasser was chagrijnig omdat hij honger had. En Umer? En Umer keek met veel plezier uit naar mijn wedstrijdverslag.

Op zoek naar de scores? Vraag eens naar de Ipad van Nagesh: gedetailleerd ingevuld scoreboek, inclusief Wagon Wheel en Manhattan Chart. Nu alleen nog een wedstrijd winnen.