Return to site

VRA-ACC1: wéér two points in the pocket!

[door Observer]      De 6e Topklasse match stond voor de deur en nog wel tegen onze oude buren uit het grote Bos, te weten VRA (anno 1914). Het bleek een wedstrijd met twee gezichten te worden, hetgeen tegenwoordig niet ongebruikelijk schijnt te zijn in de sport.
Bv. Kruijswijk wint de Giro, maar dat gaat last minute niet door want wegens gebrek aan strenge winters is hij niet meer gewend om in de sneeuw te fietsen. Het was wel een super salto.!!
Dan die jongen van Verstappen. Hij mag een potje voetballen met de Prins van Monaco en rijdt vervolgens bij de echte wedstrijd in het dorp diverse vangrails en 3 auto’ aan barrels.
Wilde jongens. Geef mij dan maar Kiki B.

Goed, dat waren dus twee gezichten, terug naar cricket: zondagochtend toont de innings van ACC haar eerste gezicht : 23/3 en dan 50/5 !! Het komt ons niet onbekend voor.

Al hoewel je mathematisch weet dat de dag dat VRA zijn eerste winst partij gaat pakken steeds dichter bij komt naar mate de competitie vordert, denk ik stiekem “oh my Lord, prevent us from disaster today” Ze zullen ons met 50/5 op het bord toch niet gaan fileren….? Wacht even, meen ik van boven te horen; je hebt zelf een Villeerder in huis. He could do the job.

En zo gebeurde het. JP de Villiers veranderde het strijd toneel door de toch matige Bos aanval met harde vieren en geplaatste vieren murw te beuken. Er was steun van Rehmet (19), Sikander (23) en Mangi (14), maar het leukste partnership onstond voor JP met de kleine Sean Walsh(16 jaar). Recht bat. Lange bal keurige voor uit en korte achter uit. De Bos-bowlers imponeerden niet, even min als de bos-fielders. Het veld liep schitterend en een eresaluut aan Paul Polak. Paul werkt zich te pletter en maar weinigen zien het……

JP moest even wennen aan de kleine maar dappere Sean  en liep soms een uppie op bal een van de over zodat de junior er vervolgens 5 moest tegen houden. Dat begon hem te vervelen en hij begon dan ook welf te scoren. Overs genoeg en een century in het voor uitzicht. Een paar mooie cover drives van de kleine en een paar kei harde vieren van de grote, brachten ons op weg naar de 200.

Sean sneuvelde voor 16 runs waarop hij trots mag zijn. In komt Raza die ook gaat meppen. 200/8
in 43 overs  - Raza caught voor 17 goede runs.  Als laatste kom Jim Dukker (17 jaar) in en hij moet JP
helpen zijn century vol te maken. Die komt met een cadeautje. Op 97 brengt een drive hem naar 99 maar , tekenend voor het veldwerk, de fielder grijpt mis en deze 3e run brengt JP met een super-hoera-sprong zijn wel verdiende century. Nog steeds ca. 22 ballen te gaan.

Zowel Jim als JP snappen de opdracht. De een stopt de ander mept. Na 50 overs staan er 229 runs op het bord (na 50/5 !) en komt De Villiers dolgelukkig met 111 not out van het veld. Jim 1 not out – prima gedaan.

Er was veel belangstelling. Het weer viel tegen. Een fris briesje van uit zee, deed verlangen naar de vorige dag. Het bezoekers vak (Visitors) was bijna uitverkocht.

Zoals gezegd het werd een match met twee gezichten. Ook VRA was op 49 liefst 6 wickets kwijt en dat werd 97 all out. Captain Malik (3/25/10) en JP de Villiers (3/19/6) fileerden de Bos-Top waarna Raza (2/3/3) Jim (2/34/5) en Sean (0/0/1) zich mochten uitleven.  Vermeld moet worden een super slip-catch van Asad en een prima running catch van Jim. De jeugd liet goed dingen zien vandaag.

Na de wedstijd mochten wij op het altijd gezellige terras een biertje drinken met onze Bos vrienden.
Terloops vroeg ik John, waarom VRA (1914) zich op haar web-sïte als “oudste club van Amsterdam” afficheerde, terwijl iedereen die even meeloopt weet, dat VVV van 1902 veel ouder is.!! John wist niet zeker hoe het zat (hetgeen niet vaak voorkomt) maar ging het uitzoeken……

OBSERVER

Noot van de redactie: zie scoresheets met alle details van de KNCB door hierop te klikken.

Stand Topklasse na zondag j.l. (bron: CricketEurope)

broken image
broken image
broken image