Return to site

AT20: ACC1 verslaat ook Bloemendaal uit en gaat naar de finales

[door de redactie] De voorronde van de T20-competitie Poule Haarlem/Amsterdam 2018 eindigde met een overwinning van ACC1 uit op de meer dan 110 jaar oude, ruim 250 leden tellende Hoofdklasser Bloemendaal (hun site geciteerd). Een overtuigende, met 9 wickets. Van VRA werd verloren, de drie wedstrijden tegen de Hoofdklassers daarna zonder veel moeite gewonnen. Op naar de T20-finales, samen met Poulewinnaar VRA.

Bloemendaal won de toss en verkoos te gaan batten. We kunnen de foto’s van de scoresheets die ons -dank- bereikten niet helemaal goed ontcijferen, maar de Bloemendalers kwamen tot 115 runs all out denken we (Rood en Wit was in de vorige T20 op eigen veld tot 113 ao gekomen). De wickets gingen Opi, Rehmat en Sikander Zulfiqar ieder twee, evenals Devon Botha. De KNCB-sheets waren op het moment van schrijven van dit verslagje nog niet beschikbaar. NU WEL, ZIE BENEDEN.

Dat totaaltje werd in ruim 17 over gemaakt voor het verlies van slechts één wicket, Dankzij Rehmat Zulfiqar (56 runs) en mede-opener/coach Richardt Frenz. De winst kwam net voor zijn 50, dus 46 no, terwijl Asad Zulfiqar not out bleef als batsman nummer drie.

Topklassekraker Punjab-ACC zondag

Morgen/zondag, in de Topklasse-competitie, de uiterst belangrijke wedstrijd tegen het onderaan staande Punjab in Rotterdam. Veel succes, mannen! ACC1, tweede van onder, dat thuis verloor van Punjab (afhankelijk van de besluitvorming binnen de KNCB, zie de stukken van Observer op deze site), moet dus zien te winnen. Misschien dat het prachtweer het makkelijker maakt voor een supportersschare van enige omvang daar aan de Zuiderparkweg 608. Dat kan ons vlaggenschip nu wel héél goed gebruiken! Rusland-Spanje missen om 16.00 uur? Ach, moet kunnen voor het goede doel.

Scorer

En we hopen maar dat er een scorer namens ACC bij zit vandaag, al is het alleen maar tijdens de fieldingsessie van ons eerste...

broken image