Return to site

Australische legende Shane Warne (52) overleden

[tekst via kncb.nl] Vanmiddag bereikte ons het trieste bericht dat Shane Warne op het Thaise eiland Koh Samui was overleden, waarschijnlijk aan een hartaanval.

De Australische legspinner maakte naam vanaf begin jaren ’90, vooral in Test cricket. Op de ranglijst aller tijden staat hij op de tweede plaats achter Muralitharan, met het fenomenale aantal van 708 wickets.

Velen zullen zich Warne herinneren als de bowler van de ‘ball of the century’ waarmee hij op 4 juni 1993 Mike Gatting bowlde. Warne bowlde zijn eerste bal in Ashes-cricket in Engeland. Deze landde buiten leg, kwam scherp terug en nam net de top van de offstump mee.

Ook in ODI’s was Warne zeer succesvol, met 293 wickets, en werd een geliefde commentator na zijn actieve loopbaan.

Voorafgaande aan Ashes-series in Engeland joeg hij de Britten de stuipen op het lijf als hij zei dat hij de hele Australische zomer weer aan een aantal nieuwe deliveries had gewerkt. Vooral de ‘flipper’ beheerste hij tot in de perfectie. Maar zeker op groene wickets kon hij met zijn googly’s en zijn ‘reguliere’ legspinners, die soms 90 graden de hoek om leken te gaan, prima uit de voeten.

R.I.P. Warnie

broken image

Foto: Sky Sports