Return to site

Belangrijke winst ACC 1 op SALLAND

Opnieuw was daar een MUST WIN wedstrijd in de degradatie poule. Dat gold evenzeer voor alle deelnemers!

SALLAND, de voortzetting van het aloude UD, met in de gelederen een contingent Asian spelers uit aangrenzende Duitse gebieden plus twee Lubbers zonen, voerde de ranglijst tot nu toe aan.

Het had in de regulaire competitie al een paar opzienbarende overwinningen behaald op oa. VOC en HCC.

ACC won de toss en besloot te gaan batten, hetgeen maar matig wilde vlotten. Op 83/4 hadden Smith (14) – Knoll (28) – Hobson (26) en Potdar (11) een beurt gehad. Een gevaarlijke stand die zomaar in een laag 100 getal had kunnen eindigen, ware het niet dat de fielders ons koppel Wegener (46 van 62) / Raza (17 van 41) uiterst coulant tegemoet traden! Een hand vol vangen ging tegen de vlakte en een geheide run out van een batsman die niet wilde runnen werd op een bizarre manier met 3 mislukte pogingen eveneens om zeep geholpen! Met hangen en wurgen eindigde de innings op 177.

De laagste score van de 6 lopende wedstrijden van dat moment, maar voor alsnog niet kansloos. Gelukkig bleek ook de Deventer battingside vandaag weinig solide. Vier batsmen brachten met wat twintigers runs in de boeken. Onze snelle bowlers Hobson en v.Vliet brachten het succes, terwijl de slowbowlers werden gestraft omdat zij hun veld niet afstemden met hun bowlingplan, of te korte rommel gooide. Uiteindelijk werd SALLAND voor 128 aan de kant gezet.

Thomas Hobson eindigde met 3/21/8 waaronder 2 hele scherpe vangen van wicketkeeper Smith en een snoei van een C&B die in een reflex meer uit gezichtbescherming voortkwam dan anderszins.

Mees bleek uiteindelijk de Meester met de fraaie cijfers 4/24/7.4 waaronder 3 x clean bowled. Kumar, Arya en Reddy hadden ook elk een scalp. Smith 3 vangen.

Met de andere resultaten van deze dag gunstig in ons voordeel (nederlagen voor Sparta en Kampong) gingen wij met een stuk geruster gevoel huiswaarts dan bij binnenkomst in de ochtenduren, terwijl het “shabaz, shabaz, weer punten in de tas” uit de kleedkamer schalde.!

OBSERVER

Klik hier voor meer cijfers.

Stand per 8/8 

VOC 7 - 10

Salland 7 - 10

ACC 5 - 8

Kampong 6 - 4

Sparta 7 - 4

Dosti 6 - 2 

Programma ACC
Zat. 13/8 ACC - VOC
Zat. 20/8 ACC - Dosti
Zon. 28/8 SALLAND - ACC

broken image

ACC neemt het op het schitterende Loopveld op tegen Salland. Foto: Marleen Balk.