Return to site

Belangrijkste sportwedstrijd van het jaar op graswicket van VRA

[door Jan Balk] Het is weer tijd voor de belangrijkste sportwedstrijd van het jaar. Voor vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september staat namelijk de driedaagse tussen VRA en ACC op het programma.

Natuurlijk is de strijd om de Ashes tussen Engeland en Australië heel erg belangrijk. Ook tijdens de mother of all sportbattles tussen Pakistan en India staat er veel op het spel. En wat te denken van de voetbalderby tussen River Plate en Boca Juniors in Argentinië? Of Ajax-Feyenoord en Real Madrid-Barcelona? Mooie wedstrijden natuurlijk. Maar al deze sportduels vallen natuurlijk volstrekt in het niet in vergelijking met die ene wedstrijd. De driedaagse tussen VRA en ACC.

Legendarisch

Op het WK atletiek gebeuren mooie dingen. En dat geldt zeker ook voor de grandslams bij tennis. The World Series Baseball in the USA kan legendarisch zijn. En datzelfde kan gezegd worden van de basketball play-offs van de NBA in de Verenigde Staten. Of de Olympische Spelen. Maar ook al deze sportfestijnen verbleken in vergelijking met dat ene duel. De driedaagse tussen ACC en VRA.

Uiteraard is het mooi om Babar Azam van Pakistan de winnende run te zien slaan tegen India. Maar het is natuurlijk veel mooier als Louis Collignon van VRA een vier slaat tijdens de driedaagse tegen ACC. Ook is het leuk om Femke Bol straks minstens twee keer goud te zien pakken in Parijs. Maar het is natuurlijk zo veel mooier om te zien dat Harold Horsman snel keert en zijn tweede run kan voltooien tijdens de driedaagse tegen ACC. Of wat te denken van Joost Bakker, die als wicketkeeper van ACC tijdens de driedaagse tegen VRA een bal buiten off klemvast pakt? Of Floris Kappelle, die een keurige forward defence maakt? Mooier kan het natuurlijk niet.

Onrustig

Het meer dan legendarische duel wordt dit jaar ook nog eens op het graswicket van VRA gespeeld. Ja, de driedaagse wordt dit jaar afgewerkt op het mooiste veld van Nederland oftewel het eerste veld van VRA. Mag ik dat zeggen als ACC'er in hart en nieren? Ja, natuurlijk mag ik dat zeggen! Ik ben toch zeker Mart Smeets niet.

Komt dus allen kijken naar verreweg de belangrijkste sportwedstrijd van 2022. We beginnen vrijdag 9 september om 15.00 uur en het belooft vervolgens het hele weekend onrustig te zijn in het Amsterdamse Bos. Wat een feest!

broken image

Foto: VRA