Return to site

DOSTI pakt ook ACC in en kan nog overleven…

Dosti won de toss en besloot te gaan batten. Het leek alsof zij daar spijt van zouden krijgen, want op 46/4 in bijna 20 overs leek ACC on top. Schijn bedriegt zo bleek ook nu weer, want Vino Tewari (64) en coach Amitoze Singh (82) gingen er voor liggen en ontwikkelden uiteindelijk een partnership van 142 runs. Deze Singh had het aanvankelijk niet makkelijk in DOSTI 1. Hij ging terug naar DOSTI.2 waar hij in juni/juli oa. 79 – 150 – 120 runs maakte. Terug in het eerste was hij ook tegen Sparta recent goed voor 80 runs.

ACC had dit alles kennelijk niet goed in de gaten en liep aardig achter de feiten aan. Na 50 overs stonden er dan ook 236 vette runs op het bord ten koste van 9 wickets.

Mees had 3/45/10, Hobson 2/30/9 en Kumar, Reddy en Arya elk 1 wicket.

Smith had met 1 vang en 2 razendsnelle stumpings weer 3 slachtoffers.

Opnieuw gaf ACC een goede opening af als start en opnieuw verbleekte de opvolging in een imploderende middenmoot. Hobson (20) en Smith (65) zorgden met 97/2 voor een behoorlijk platform, maar daarna hield alleen Raza (34 van 51) stand. ACC 177 ao.

Merkwaardig genoeg ging deze ronde van de degradatie poule wel door, daar waar de wedstrijden uit de kampioens poule een week werden uitgesteld ivm. met de interland tegen Pakistan. Waarom moesten VOC en Kampong wel spelen zonder hun internationals ? Kampong miste hierdoor de voor haar zeer belangrijke Tom Cooper ( 60 runs tegen topbowlers van Pakistan 1!) en VOC gaf zonder een 3-tal internationals een presentje aan Sparta door voor een beschamende 83 runs aan de kant te zitten! Totale competitievervalsing in het kwadraat.

Onderstaand treft U de stand en dat betekent dat Kampong met 4 punten aan de vooravond van de laatste ronde komend weekend, reeds gedoemd is tot degradatie naar de Hoofdklasse.

De beslissende wedstrijd komend weekend zal zijn Sparta – DOSTI. De verliezer hiervan wordt mede-degradant, terwijl de winnaar in een alles of niets eenmalige wedstrijd met Hermes DVS (winnaar play offs Hoofdklasse die Rood & Wit en Quick achter zich liet) speelt om behoud of degradatie.

Al met al leverde deze schitterende zomer een van de meest ondoorzichtige competitiesystemen ooit op in de lange KNCB historie. Veel kritiek op zwalkend Bondsbeleid alom. Wie wil genieten van ouderwets commentaar hierop, gaat even naar de VRA site waar good old John Worries zoals gebruikelijk van zijn hart geen moordkuil maakt.

Zondag as. speelt ACC.1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Salland in Deventer.

En tot slot onze complimenten aan ACC.2 dat in een moeilijke play off wedstrijd met lage totalen uit tegen Rood & Wit 2 aan het langste eind wist te trekken. Zondag wacht de finale van deze play off serie met als hoofdprijs promotie naar de 1e klas. Zet ‘m op mannen!!

Klik hier voor meer cijfers.

Klik hier voor de stand.

Klik hier voor het resterende programma.

OBSERVER