Return to site

Bier, bowlen en bitterballen - en ACC2 en ACC4

[door Jan Balk] Voor ACC 2 en ACC 4 vindt het hoogtepunt van het cricketseizoen de laatste jaren midden in de winter plaats. Dat was dit jaar tijdens de traditionele bowlingavond bij bowlingcentrum Knijn in Amsterdam niet anders. Cricketers van ACC gaan in de winter al sinds jaar en dag bowlen bij Knijn.

Ik herinner me mijn allereerste bowlingavontuur bij het Amsterdamse bowlingcentrum.

Ik was een jaar of zes toen ik met de jeugd van ACC ging bowlen bij Knijn en bij binnenkomst de enorme bowlingballen zag. ‘Moet ik daar echt mee bowlen?’, vroeg ik met wanhoop in mijn stem aan mijn vader.

 

Gelukkig hoef je niet bovenhands te bowlen met die enorme ballen en mede daarom vind ik het een fantastische sport. En dat geldt voor meer mensen.

 

Met ACC 2 en ACC 4 gingen we eerst in het meest gezellige restaurant van Nederland in Knijn ook eten. En drinken natuurlijk. Het gourmetvlees combineerde uitstekend met de biertjes.

 

Vervolgens begon het door Stephan Hannema en Dick Broggel georganiseerde festijn en met meer dan 25 spelers verdeeld over minstens vijf banen werd het een groot feest. Oude bowlingsterren zoals de broertjes Rehan en Irfan Younis, EP Knüpfer, Marvin Watts, Wim Pielage, de meest succesvolle invaller van ACC 2 gedurende het afgelopen seizoen Michael Dukker en de bijzonder goed bowlende Duncan McNab waren van de partij. Tegelijkertijd rolden jonge talenten zoals Teun Kuilboer, Beau te Boekhorst, Bart Sandberg, Chris Knoll en Kees van Nieuwkerk zo hard mogelijk de bowlingballen over de baan. Ondertussen zorgden de broertjes Richard en Robert Wolfe en al die anderen voor de gezelligheid. Wat een feest!

 

Ajit Kamboj van ACC 2 behoorde tot de absolute uitblinker en zette in zijn eentje het momstertotaal van 180 punten neer. Maar wat was het spannend. Want Frank van der Meijden van ACC 4 kwam nog ongelooflijk dichtbij. Hij had als enige niet meegegeten en gooide broodjenuchter tijdens de superspannende slotfase maar liefst vier strikes op rij. Dit resulteerde in een totaal van 179 waardoor Frank uiteindelijk slechts één puntje tekort kwam.

 

Het bleef nog lang onrustig bij Knijn en in de rest van Amsterdam. Ik had genoeg biertjes gedronken en besloot daarom rond middernacht al weer naar huist te gaan. Vroeger daarentegen… was het niet anders. Volgend jaar weer!

broken image