Return to site

Geweldige gabbers winnen van Kampong ondanks code oranje

broken image

[door Jan Balk] Het leven van een zaalcricketer zit vol spanning en avontuur. Dat bleek maar weer eens afgelopen zondag tijdens het vervolg van het Kampong Sinterklaas Toernooi in Sportcentrum Galgenwaard. Na de waanzinnige prestatie van het Nederlands cricketelftal, dat het na de klinkende zege op Namibië mag gaan opnemen tegen de beste landen ter wereld, had het KNMI een paar dagen later als eerbetoon zo maar code Oranje afgegeven. Daarnaast sneeuwde het behoorlijk.

Ondertussen moesten de geweldige gabbers van ACC U11 2 het om 13.00 uur in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht tijdens het vervolg van het Kampong Sinterklaas Toernooi opnemen tegen VCC. Hoewel vanwege alle sneeuw zelfs het zaalhockey in Nederland was afgelast, ging het zaalcricket natuurlijk wel gewoon door. Het zaalcricket gaat namelijk altijd door.

Gladder 

Overigens stond er om 14.30 uur ook nog eens de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord op het programma. Het gevolg was dat er moeilijk kon worden geparkeerd bij de Galgenwaard. Daarnaast werd het steeds gladder op de weg. Drie geweldige gabbers slaagden er niet in om een parkeerplaats te vinden en keerden mede door het toenemende gevaar op de weg onverrichterzake huiswaarts. Jammer, maar helaas.

Ondertussen had ik een eindje verderop gelukkig nog wel een parkeerplaats gevonden en liep ik vervolgens samen met Tibo door een heuse sneeuwstorm naar Sportcentrum Galgenwaard. Zijn witte cricketbroek kleurde prachtig bij de vers gevallen sneeuw.

In Sportcentrum Galgenwaard waren onze invallers Gijs Evers en Joshua Francis gelukkig al van de partij omdat ze eerder met het team van ACC U14 mee hadden mogen doen. Alles bij elkaar beschikten we over drie spelers.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Ter plaatse bleek namelijk dat we tegen Kampong moesten spelen in plaats van tegen VCC en dat de Voorburgers zonder enig probleem drie topspelers én een geweldige scoorster aan ons konden leveren waardoor het zestal van ACC U11 2 compleet was. Vervolgens werd er een fantastisch potje zaalcricket gespeeld.

ACC mocht eerst fielden. Joshua bowlde geweldig diep in de stokken en nam één fantastische clean bowled. Ook Gijs had een fraai wicket te pakken en onze beste bowler was gastspeler Daniel met 3 voor 8 in 2. Kampong moest hierdoor aan bat genoegen nemen met 41 runs.

Bloedvorm 

Aan bat verkeerde bij ACC gastspeler Tobias met 18 runs in bloedvorm terwijl uiteraard ook Harris, Daniel, Tibo, Joshua en Gijs uitstekend batten lieten zien. De geweldige gabbers maakten hierdoor 77 prachtige runs, meer dan genoeg voor de klinkende zege. Met dank natuurlijk aan VCC. VCC ging er in onze categorie ook nog eens met de welverdiende beker vandoor.

 

Na afloop van het onvergetelijke Kampong Sinterklaas Toernooi werd het tijd voor de bij voorbaat al bijzonder enerverende terugreis. Het was eerst al een enorm avontuur om door de sneeuwstorm naar de auto te lopen. Zeker voor een zaalcricketer.

Bij het uitparkerenkwam de auto door de sneeuw vast te zitten. Dit was een bijzondere ervaring. De wielen draaiden wel, maar het voertuig ging niet voor- of achteruit. Gelukkig waren er een paar supporters van FC Utrecht niet te beroerd om de auto een duwtje te geven. Ik heb ze vriendelijk bedankt en maar niet verteld dat ik fan van Ajax ben. Stapvoets reden wij even later over de A2 in een fantastisch winters landschap weer naar huis.

Jeugdtour

Later op diezelfde zondag was er ook nog eens een vergadering van de tourcommissie van ACC in de Ierse pub O’Donnell’s. Alleen de reis op de fiets door de sneeuw van Amstelveen naar het Heinekenplein in Amsterdam was al een geweldige happening op zich. En dan moest de vergadering nog beginnen!

Terwijl Richard Wolfe, Giles Francis en ik in de Ierse pub de nu al onvergetelijke jeugdtour naar het Engelse Gloucestershire voor komend seizoen aan het regelen waren, zagen we tegelijkertijd ook nog eens op groot scherm hoe PSV in de Johan Cruijff ArenA volledig werd weggespeeld door Ajax (3-0).

Later op de avond werd het natuurlijk tijd voor de mooie verhalen. Zo vertelde de in het Engelse Gloucestershire opgegroeide topviolist Giles, de vader van Joshua, hoe hij vroeger vlak achter de screen ging zitten om tussen de planken door de wedstrijden van Gloucestershire te bekijken. Dit was namelijk de beste plek om de onorthodoxe Zuid-Afrikaanse fastbowler Mike Procter te volgen. De bowler met de bijzondere actie had namelijk een aanloop vanaf de screen. ‘Ik kon mijn grote held bijna aanraken’, vertelde Giles glunderend terwijl hij dacht aan deze onvergetelijke herinnering.

Uiteraard was het super gezellig. Er gaat tenslotte helemaal niets boven een verblijf in een Ierse pub tijdens een zondagse donkere winteravond terwijl het buiten sneeuwt en guur en koud is. Behalve dan natuurlijk een potje oudhollands zaalcricket tijdens het Kampong Sinterklaas Toernooi.  

Fotobijschrift

VCC houdt de fel begeerde beker omhoog.  

broken image