Return to site

Bonds bestuur legt ei……. maar is ook iedereen blij…..???

[door Observer] Op 28mei jl. heeft er online overleg plaatsgevonden tussen het Bonds bestuur en vertegenwoordigers van de Topklasse clubs over oa. de nieuwe puntentelling. Om te beginnen bood de KNCB haar excuses aan voor de verwarrende gang van zaken omtrent de nieuw ingevoerde puntentelling en de play-off finales. Herhaalde excuses moge dan wel aardig zijn, maar het geeft wel een beeld van de onthutsende wijze, waarop de verantwoordelijke medewerkers van de bond de voorbereidingen van de competitie 2021 dachten te hebben geregeld. 

Tijdens het overleg werden 3 keuze mogelijkheden voorgelegd, hoe verder te gaan met de omstreden nieuwe puntenverdeling. Details zullen wij u besparen. Uit de schriftelijke verantwoording bleek dat slechts 8 van de 10 Topklasse deelnemers hun stem hadden laten horen.! Aan de hand van de genoteerde uitslag besloot het Bestuur om de huidigepuntentelling op zich te handhaven, tw. WINST = 4 punten; TIE 2 en VERLIES 0. Waar de onvrede bij de clubs specifiek zat was het feit dat verregende wedstrijden met 1 punt werden beloond. 

Naar voren was gekomen dat de clubs, “opnieuw spelen van de tot heden verregende wedstrijden door de aanwezigen als meest eerlijkeoplossing wordt gezien“, aldus de weergave van de KNCB. Met deze zienswijze heeft het Bonds bestuur besloten alle tot 31/5 verregende wedstrijden ( in totaal 10) te laten overspelen in de maand JUNI.

Voor ACC heeft dit als gevolg dat opnieuw zijn vastgesteld :                                                      zondag 13/6 ACC – DOSTI en zondag 20/6 VOC – ACC

Ook is besloten dat na 10 juli geen wedstrijden meer zullen worden overgespeeld, ook al zouden er nog verregende wedstrijden bijkomen tot die datum. Reden is dat de wedstrijd kalender vol zit met competitie en T20 Cup. 

 Geconcludeerd mag worden dat alle nog te verregenen wedstrijden die niet voor 10 juli kunnen worden overgespeeld weer gehonoreerd zullen worden met voor beide partijen 1 punt en wedstrijd. Een en ander heeft als direct gevolg dat de competitie stand opnieuw zal moeten worden berekend. Alle verregende wedstrijden met 1 punt + 1 wedstrijd eruit en afwachten wat ervan het overspelen gedurende de maand juni van terechtkomt. De bonds computer moet hiervoor worden omgebouwd! 

Totslot was er nog onduidelijkheid ( ja, de competitie was goed voorbereid !) over het play-off systeem ter bepaling van de kampioen en de degradant. Dat laatste kunnen we vergeten, want er is vanwege de Corona perikelen geen degradant dit jaar. Ten aanzien van het play-off systeem voor het Kampioenschap wachten wij de exacte regels hier omtrent af, maar hebben niet de verwachting dat ACC hier dit jaar mee te maken zal krijgen. Wellicht volgend jaar.

cricketVanaf 3 juli zullen de competities voor de lagere elftallen weer van start gaan, is de verwachting van de bond. De T20 competitie startvanaf 17 juli.

Ons pleidooi om ook in september en eventueel oktober de cricket competitie voort te zetten vond aardig wat bijval, maar of dat er ooit van komt, is twijfelachtig. De bond meldde al vast dat het Ned. XI per 5 september op weg is naar een trainingskamp in India…….. Dat lijkt een overgroot deel van de lokale cricketgemeenschap onbelangrijk te maken. 

Zaterdag 5 juni : ACC – SPARTA te volgen op Match Centre KNCB. 

OBSERVER