Return to site

Winst op SPARTA dankzij prachtig partnership ZAIDI – HANNEMA

(door Observer)  Nauwelijks was tijdens de eerste ongekende warmte periode de oekaze rondgegaan dat verregende wedstrijden zouden worden overgespeeld, of de weer-professoren kondigden een regenachtige zaterdag 5 juni aan. Ongetwijfeld schoot de competitie leider in de stress maar de Goden waren met hem en ons, want na forse regen gedurende de nacht bleef het droog. Alleen wat somber, dampig en kil.

Sparta met oud ACC-er Bukhari in de gelederen kwam op bezoek naar het Loopveld, alwaar het nog niet zwart van de mensen zag ondanks het feit dat publiek weer was toegestaan. Misschien waren de voorwaarden wat ongewis, want er mochten (let op!) “50 geplaceerde toeschouwers bij minder dan 1000 reguliere zitplaatsen komen” aldus de ambtelijke mededeling uit Nieuwegein. We misten nog het aantal vierkante meters en moesten er even over nadenken, maar de zaakrustig in ogenschouw nemend, was onze taxatie dat onder die voorwaarden, ons complex voor 50% vol zat. Kassa.! 

Maar het ging om cricket in the middle. Toss verloren en naar de wickets gestuurd met als gevolg na 10 runs 2 man retour in de geplaceerde zit gelegenheden. Hoornweg had vroeg 2 wickets te pakken.

Maar Hosur (33) en de jonge (19 jaar) Ammar Zaidi begonnen aan voorzichtig herstel. Na Hosur’s vertrek nam Chris Knoll (28) deze rol over. Tussenstand na 40 overs 153/6 met Zaidi 59*.

Nu kwam “do or die” Stephan Hannema de goed ingespeelde jongeling even ondersteunen. Dat betekende dat in de volgende 5 overs er 40 runs aan het totaal werden toegevoegd. Hannema teisterde het luchtruim in diverse pogingen om de verste sloot in cow-corner te overbruggen.

De ene 6 was nog hoger/verder dan de ander en het gerucht ging dat Schiphol de Buitenveldertbaan had gesloten. 194/6/45 werd 221/6/47. Na zijn 50 te hebben gehaald in 26 ballen(4x6+ 1x4) wist de wicketkeeper hem dankzij zijn grote handschoenen uiteindelijk uit de lucht te plukken. Onder al dit geweld bleef Zaidi met de meest fraaie en tactische strokes het geheel controleren en bereikte het einde met een prachtige 88 not out. Totaal: 242/7 in 50.

Max Hoornweg was met 3/42/10 onbetwist de beste bowler bij Sparta. 

Het leek op voorhand een makkelijke en feestelijke overwinning te worden toen de eerste 3 wickets voor 21 runs konden worden ingerekend door Mees v.Vliet (2) en Aryan Kumar.

Maar hier na ontstond geduchte tegenstand van oude rot Bukhari en playing coach Tarr die in uiterst traag tempo (72/3/25) hun wickets in stand wisten te houden en zelfs daarna in de aanval gingen met een tussenstand van 140/3/38. De benodigde 100 runs in 12 overs waren niet onmogelijk, maar toen op resp. 144 Tarr (63) en 155 Bukhari (71) beiden door onze Raza waren ingerekend was de angel er uit en eindigden de Spartanen op 193/9/50. Ons veldwerk was niet zonder vlekjes, maar de tweede overwinning was een feit.

Bowling: M.v.Vliet 2/19/10 – Kumar 1/29/6 – Kothari 3/33/8 – Raza 3/35/5. Hannema 1 st.+ 1 vang. De wicket-takers hadden fraaie cijfers en een extra pluim voor Mees met dit maal prima line and length.

De winnende bal voor deze wedstrijd werd aangeboden door niemand minder dan Edwin Geluk.

Helaas is in de koude Mei-maand zonder publiek, de ballen actie een beetje uithet zicht geraakt, maar in voorgaande wedstrijden werden reeds ballen aangeboden door Zal Dabhoiwala, Rick Thorburn, Nicky Hekster en Observer. Een aantal prominente leden staan reeds op de rol en ook niet onvermeld mag blijven de ruime schenking ballen namens AFC ter gelegenheid van ons eeuw feest.! Maar regelaar Rick zoekt nog ballen sponsors voor : 13/6 DOSTI thuis + 19/6 HCC uit + 20/6 VOC uit de op nieuw vastgestelde speeldata van over te spelen wedstrijden. Geef hem even een belletje: 06.152.49431. 

Programma: zaterdag 12/6 PUNJAB – ACC ( bal aangeboden door Marie Louise Willemsen– Janssen) en zondag 13/6 ACC – DOSTI PUBLIEK ZEER WELKOM

Speciaal spelers uit lagere elftallen worden uitgenodigd bij de thuis wedstrijdtegen DOSTI aanwezig te zijn ter kennismaking en ondersteuning. Leer de club kennen. Ondersteun het 1e van ACC!