Return to site

Boys & Girlsday kamp op ACC groot succes

[Door Jan Balk] Het Boys- en girlsday kamp op ACC was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het evenement leek wat dat betreft dan ook sprekend op de Mancunian Cup van twee dagen later. Wat een feest!

Het onvergetelijke Boys- en girlsday kamp begon al op vrijdagavond met de tip en runfinale. Vervolgens werd er heerlijk gegeten en was er een historische pubquiz. Rehan Younis had de meest unieke cricketvragen bedacht. Zelfs de zoontjes van Zaheer Doekhie Timothy en Jeremy waren helemaal uit Suriname overgekomen om mee te doen aan het unieke evenement.

Na de pubquiz was het tijd voor het onvergetelijke nachtspel. Verschillende ouders hadden zich vermomd als bijzondere dieren zoals bijvoorbeeld de kip, de aap en de uil. De kinderen moesten deze dieren vervolgens ontmaskeren in ruil voor een letter. En deze letters vormden weer een woord, dat geheel en al aansloot bij het bijzondere thema Hawai. Ik zeg: Aloha!

Later op de avond werd er ook nog eens tikkertje gespeeld en Berend Edelenbosch was speciaal langs gekomen om dit spel een bijzondere wending te geven. Rond 23.00 uur lag iedereen heerlijk te slapen in de speciaal door de ouders opgezette tentjes.

De volgende dag gebeurde er ook van alles. Alleen het ontbijt was al fantastisch met vers gekookte en al helemaal gepelde eieren. Je moet er maar op komen.

Vervolgens was het tijd voor de Crickolympics. Er waren tijdens het grootste kindercricketsportevenemt ter wereld verschillende onderdelen zoals vergooien, ver slaan, runnen tussen de wickets, bowlen en een rondje om het veld lopen. Iedereen deed zijn best om het zo goed mogelijk te doen.

Na afloop volgde de prijsuitreiking. En het mooie was dat iedereen een prijs won. Tommy werd de beste tip-en runner van het seizoen en Matthew en Sebastian hadden het ook fantastisch gedaan. Lonne viel op vanwege haar prima gemiddelde, Gijs bowlde uitstekend en brak verschillende records, Senna was de beste numbers-man, Mark de beste wicketkeeper, Tristan een goede bowler, Jamie een interessante fielder en Robert een uitstekende bowler. Maar er waren, nogmaals, alleen maar sterren. Dus ook alle kinderen die ik niet genoemd heb, verdienen zonder twijfel bij deze een speciale vermelding.

Het werd dus uiteindelijk een evenement met enkel en alleen maar winnaars. Dat was nog helemaal nooit voorgekomen. Volgend jaar weer!

broken image