Return to site

De vrolijke vriendjes van ACC U10 sluiten topseizoen af met zilver

[Door Jan Balk] De vrolijke vriendjes van ACC U10 hebben het seizoen afgesloten met een zilveren plak tijdens een geweldig crickettoernooi op Qui Vive. Er werd gewonnen van Rood en Wit en HBS 2 en verloren van VCC en HBS 1.

De zege op Rood en Wit was fantastisch omdat er zo maar een Van Arkel werd verslagen. En ook tegen HBS 2 lieten de vrolijke vriendjes van ACC U10 uitstekend cricket zien.

HBS 1 was daarentegen met een Van Oosterom en een Scholte in de gelederen te sterk. De kleine Van Oosterom bowlt nu al beter dan zijn vroeger in het Nederlands elftal spelende vader Robert ooit heeft gedaan. En VCC speelde met onder meer een De Leede en een Nota in het team helemaal de sterren van de hemel.

Coach en ex-international Tim de Leede had zijn jongens al winters lang klaargestoomd voor de finale van het crickettoernooi op Qui Vive tegen ACC en dat was te merken. Het was echt een genot om de talenten van VCC aan het werk te zien en ik weet dan ook nu al zeker dat deze Voorburgse lichting over precies vijftien jaar in 2031 kampioen van Nederland gaat worden. Mark my words.

En ACC wordt dan in 2031 zonder enige twijfel tweede in de Topklasse. Want ook Nichal Kondhuri, Mayank Kondhuri, Aadit Pakre, Aadit Dhaninkal, Tristan de Man, Harshdeep Singh, Tibo Balk en de absolute uitblinker Aaditt Jain lieten mooi cricket zien op het slotevenement van het seizoen. Zij vormen samen ook een zeer bijzondere lichting.

En van nederlagen kan je natuurlijk alleen maar leren. Of zoals Tim de Leede het na afloop zei: Je kan pas winnen als je weet wat verliezen is. Het zilver werd tijdens het uitstekend georganiseerde evenement dan ook feestelijk in ontvangst genomen. Wat een topseizoen!

broken image