Return to site

Briljante zege van ACC 2 eindigt in een onwaarschijnlijke deceptie

[door Jan Balk] ACC 2 heeft thuis op een waanzinnig mooie manier de ongeslagen koploper HBS 2 verslagen. Maar direct na afloop voltrok zich vervolgens een klein drama. Het bier was namelijk op.

Natuurlijk maken we elkaar al jaren wijs dat cricket de mooiste sport op aarde is. Omdat je een wedstrijd op 100 momenten kan winnen en op 100 momenten kan verliezen. Omdat je je medespelers en je tegenstanders gedurende een duel ongelooflijk goed leert kennen en vrienden voor het leven met ze wordt. Omdat cricket met bowlen, batten en fielden zo veel verschillende facetten heeft. Omdat het een teamsport is en je ondertussen toch vooral zo onwaarschijnlijk individueel bezig bent.

Biertje

Maar ondertussen draait die mooiste sport op aarde natuurlijk eigenlijk maar om één ding. En dat is zonder enige twijfel dat eerste biertje na afloop. Al moet ik er bij deze wel heel eerlijk aan toevoegen; het tweede, derde en zelfs vierde biertje na een wedstrijd mogen er ook zijn.

Maar direct na afloop van de zege van ACC 2 op HBS was het bier gewoon op. ACC 1 heeft onder ons gezegd en gezwegen tegenwoordig minstens zeven professionals in het eerste elftal rondlopen, maar goed bier tappen na afloop van een wedstrijd is er niet meer bij. En dat na een briljante zege.

Dramatisch

Want het was natuurlijk wel een briljante zege. ACC 2 batte dramatisch, maar kwam dankzij 80 runs van man of the season Daniel Lewis toch nog tot 133 all out. Dit was ook te danken aan nummer elf Krishnan Kandiyoor, die de belangrijkste 0 not out uit de geschiedenis van de edele cricketsport maakte. Het gevolg was dat we zo maar toch nog 29 runs voor het laatste wicket konden scoren

Natuurlijk dacht het ongelsagen HBS er vervolgens te makkelijk over. Net zoals wij een week eerder tegen VRA 2, dat voor 139 runs aan de kant zat en toch nog lachend won.. Maar ondertussen bowlden we wel de sterren van de hemel en werd er onwaarschijnlijk goed gefield. Bijna alle vangen hielden we vast en na 110 Haagse runs was de spectaculaire zege een feit. Het zorgde voor grote dorst.

Jumbo

Natuurlijk kwam het uiteindelijk allemaal goed. De beste barman van Nederland Nikos ging namelijk gewoon op zijn brommertje bij de Jumbo blikjes bier halen. En zo werd het na het eerste moeilijke haf uurtje uiteindelijk toch nog één van de mooiste avonden ooit. Op naar de volgende. Hik!

Zondag 29 mei
ACC 2- HBS 2 2-0
ACC 139. D. Lewis 80. N. Wisse 2/14/8.
HBS 110. D. Risselada 44. H. Rix 2/16/8, B. Cartledge 2/14/5, J. Balk 2/18/8, X. Udo 3/29/7.5.

Fotobijschrift Foto 1: Daniel Lewis (rechts) en Krishnan Kandiyoor lopen na één van de beste partnerships ooit van het veld.

Fotobijschrift 2: Sterbowler Xander Udo ruimt de stumps op.

broken image
broken image