Return to site

Contract met head coach Ahmed Zulfiqar opnieuw verlengd

[door de redactie] ACC is verheugd mede te kunnen delen dat het contract met head coach Ahmed Zulfiqar (51) wederom met een jaar is verlengd. De afgelopen twee jaren onder 'papa Zulfi' won ACC de landelijke Twenty20-competitie en eindigde onze club beide keren in de top 4 van de Topklasse. Mede ook dankzij Ahmed's inbreng als bowler-batsman.

Al langere tijd is Zulfiqar, die nu tien jaar bij onze club betrokken is, tevens verantwoordelijk voor de succesvolle ACC jeugdcoaching, zegt voorzitter Guido Dukker. Komende periode heeft Ahmed als taak met de andere coaches specifieke programma’s te ontwikkelen om getalenteerde jeugdspelers klaar te stomen voor ACC 1 en 2. Dukker zegt zeer content te zijn met de verlenging van het contract met de oud-Nederlands Elftal speler en voormalige jeugdcoach van de KNCB.

“Ahmed Zulfiqar brengt iets speciaals als coach, waar wij in cricket Nederland altijd minder goed in zijn geweest, los van zijn cricketkennis- en praktijkervaring. Namelijk het onderstrepen van het belang van, en zelf hebben laten zien in de praktijk van de afgelopen vele jaren, een enorme werklust en ongelimiteerd doorzettingsvermogen om de top te halen. Hij rust nooit en is hard maar rechtvaardig naar onze spelers toe. Wij kunnen nog steeds heel veel van hem leren.”