Return to site

CRICKET FOR EVER

[door Observer] Joost Bakker rapporteerde vorige week op de ACC site na de Test tegen VRA, dat er ook komend weekend op Het Loopveld gecricket zou worden. De BOSS Premier League zou weer op volle toeren draaien met oa. Mudi & Gurlabs Puntjab XI en Girish’ ACC Strikers in de halve finale.

“Gaat dat zien, zij verdienen Uw steun” moedigde Joost de nimmer cricket-moe zijnde meute aan.

Mijn nieuwsgierigheid was reeds geprikkeld op deze wonderschone herfstdag waarbij het diffuse zonlicht schijnend op zwevende herfstdraden de omgeving deed trillen van rust, als die laatste tegenstelling tenminste mogelijk was. Het was zondag 10 oktober en Het Loopveld straalde……

Al snel liep ik een groep cricketers tegen het lijf. Ze waren beladen met cricket spullen, maar zagen er toch uit als een ploeg die zojuist met 1 run verloren had.

Wat zeker was, was dat zij van Aziatisch afkomst waren en mijn in het Nederlands gestelde vraag niet begrepen. Maar al snel vertelde ze mij enthousiast over de BOSS Premier League die wel uit 25 ploegen bestond en al weken lang de onderlinge strijd aanbonden. Spelers kwamen van over al; inschrijven per team via de app. En het toernooi gaat door tot eind Oktober.!

Te gelijkertijd zag ik dat er op twee velden werd gespeeld, zowel bij RAP als op het ACC hoofdveld.

Heel apart zo midden Oktober,  terwijl  de competitie leider KNCB nauwelijks kans ziet half September tot wedstrijden te komen.!

Aangekomen bij ons clubhuis noteerde ik voor cricket begrippen een grote schare supporters genietend van cricket onder een warm zonnetje van 18 graden.  Pakweg er zaten 60, wellicht 70 mensen. Dat maakte met de 4 elftallen die in de wei met het spel bezig waren toch al met al zo’n honderd man, vrouw en kind, of hoe dat in de moderne gender taal ook moge worden benoemd.

Allen leken van Aziatische oorsprong; geen blonde Henkie of Keesie te zien.

In het veld werd op uiterst enthousiaste wijze spectaculaire slagen gemaakt en onder luide aanmoedigingen schitterende vangen gemaakt, of soms knullig gemist. De beleving was groots.!

Op het terras vloeide het bier en er werd zelfs onder veel gekrakeel een kaartspel gespeeld.

De liefde voor het edele cricket spel spatte van het tafereel af, ook al was de spelvorm uiterst ge- moderniseerd onder de nieuwe T20 vorm, vergeleken bij de oer oude Engelse opzet.

Zowel zaterdag als zondag waren de BOSS boys bezig geweest en Jose zag dat het goed was.

IJs en weder dienende gaat dit spektakel de komende weekenden door. Voor details: vraag Joost, die kan het weten.

OBSERVER