Return to site

Een pak op de broek

(door Joost Bakker) Goed, de schrijver dezes was ook verantwoordelijk voor de aankondiging. “VRA and ACC close the door with a bang”. Jaja, maar mooi dat ACC er met zijn vingers tussen is blijven zitten. 

Om kort te gaan: aan de lange reeks draws in de nu voor de 9e keer gespeelde testwedstrijd tussen ACC en VRA is afgelopen zondag een eind gekomen. VRA overklaste ACC door zondag met een innings en 113 runs verschil de wedstrijd te winnen.  Het begon nog prima op vrijdag. Skipper Kees van Nieuwkerk won de toss en besloot te fielden, om zo VRA onder druk te kunnen zetten. Om 15.00 uur trok ACC te velde, en was eigenlijk al redelijk snel succesvol. Openers Martijn Bezier, Prazuk Jain en #4 Thomas Pasierowski werden ieder voor minder dan 20 runs ingerekend door bowlen van Bart Sandberg en Jovan en Baljot Singh. S Sharma bleek al wat lastiger met 61, maar ging uiteindelijk door toedoen van een stumping op wederom Baljot. Toen vervolgens Ben Hodder en Piotr Pasierowski voor 17 en 4 runs werdenuitgevangen (weer Baljot en Gurlab Singh) leek de zaak met stumps op 192/6 nog behoorlijk in balans. 

Zaterdag viel dat 7e wicket pas laat. Skipper Berend Steenhof en Kadesha Lal bleken maar moeilijk te verwijderen. Vooral Lal, die eerst geduldig zijn 50 haalde, daarna fiks versnelde en pas op 123 door Gurlab verschalkt werd, maakte indruk. Dat de tail (Liyanage, Canney en Hannis) vervolgens nog 17 runs gezamenlijk maakte werd door een 50 not out van Steenhof meer dan goedgemaakt. Uiteindelijk 348 all out, met 7 wickets voor Singhs (Baljot 4, Gurlab 2 en Jovan 1), 1xSandberg, 1x Nagesh Danturti en 1x Zuby. Geen fijne stand, maar ook weer niet onmogelijk. 

Maar de 92 overs op het veld eisten duidelijk zijn tol. En hoe: een ontketende Piotr Pasierowskinam het voortouw door 6 wickets te nemen, waarvan de hoogste tegen 9 runs. Zo’n middag.... Enige lichtpuntje de last stand van Girish Chauhan die tot 33 not out kwam, maar door de volledige batting collapse legde ACC al na 34 overs voor 63 het loodje. En dus: de follow on. 

De 3e innings begon zoals de 2e was geëindigd. Alleen nu met de spinnersvan VRA. Girish opende, maar kon zijn goede werk niet voortzetten en kon zich al snel bij de vijf(!) ducks uit de 2e innings voegen. Nagesh,Baljot, Zuby en Randy gingen ook al snel knullig voor de bijl, en het zag eruit alsof de zondag tickets voor niets waren verkocht. Toch herstelde ACC zich enigsins met het inkomen van Bart, die in partnerships met Gurlab (23) en Joost (25) tot een score van 81 wist te geraken. Maar helaas, vlak voor stumps vielen de wickets van Bart en toen Joost, zodat de nacht viel met 172 runs en nog maar twee wickets in de hand. 

Op zondag kreeg de toeschouwer dan toch waar voor zijn geld: echt test cricket. De wedstrijd kon niet meer gewonnen worden, maar wellicht zat er nog een draw in. 30 overs van standvast batten door de laatste batsmen van ACC, nightswatchmen Jovan en Kees, plus de held van vorig jaar Ezzat Muhseni (toen uit voor 47, en net niet zijn eerste 50) leverden een zéér, zéér conservatieve 24 runs, met ongelukkig voor Ezzat, een zeer onverdiende 2e duck van de wedstrijd omdat elk running risk hem werd verboden door zijn skipper. 

broken image

Kortom, het zater dit jaar gewoon niet in. Was er niets te genieten? Ja zeker wel:  

- het prachtige beeld van whites in het veld, dat er op dit laatste weekend van september picobello bijlag, gevat door een beginnend drone coureur, voorheen academieleider.  ( Zie ACC fotoarchief)

- het feestje bij Guy, met als verrassing een nachtelijk specialist haarwassen. 

- de uitblik dat we dit volgend jaar gewoon weer doen. zomaar, omdat het kan! 

Dus mensen, zet het in uw agenda: 9, 10 en 11 september 2022 de 10e editie. Op het gras van VRA (zou het?).

PS: niet vergeten, maar aanstaande zondag spelen nog twee ACC teams om de BOSS PremierLeague. Mudi en Gurlabs Punjab XI en Girish’ ACC strikers treden zaterdag in dehalve finales aan, en wie weet zondag in de finale! Gaat dat zien, ook zijverdienen uw steun!