Return to site

Dubbele winst: droomstart voor ACC's U13

[door John van Vliet] Nu alle gebruikelijke winter rompslomp (vooral spelers tellen en teams maken…) ruim en breed achter ons ligt hoog tijd voor de intro van de U13. Talentvol en zeer jeugdig (op 3 na kunnen ze allemaal nog in de U11 meedoen). Vol goede moed aan de 1e wedstrijd tegen HBS op het 1e veld van ACC. HBS mocht batten en kwam met veel hulp van onze jongens tot 110 (53 extra’s). Wickets voor Ibaad (3), Anant (1), Paz (1) en Mees (1). De keurige bowlerij van Fahim en Sam mag zeker niet onvermeld blijven!
Grote vraag was of dit nu een heel groot totaal was. Het bleek van niet. Onder leiding van Anant (42), die heel goed werd ondersteund door Zinesh (14) kwamen er dik 60 runs op het bord voordat het 1e wicket viel. Ibaad (14 no)  hielp daarna verder en ook bij HBS veel extra’s. Totaal gepasseerd voor 1 wicket. Indrukwekkend. Daarna was HBS zo sportief om de over sop te bowlen zodat Mees (4x4) , Paz, Sam en Bryan ook nog even konden batten. Eerste 2 punten binnen en daarna prima lunch in clubhuis tegen een erg leuke en sportieve tegenstander.
Afgelopen zondag voor het eerst uit. Meteen naar de buurman aan de andere kant van  de Kalfjeslaan: VRA. Met slechts 7 spelers door afzeggingen en een tekort in de U-17 een lastige klus. Zou je denken.. Niets bleek minder waar, nu zelfs een score van boven de 100 voor het 1e wicket. Anant in bloedvorm (44 no) en Ibaad (42 no) kenden geen genade voor de bowlers. Beiden verplicht retired bij 40. Daarna nog bijdragen van Zinesh (15), Sam, Fahim, Paz en Bryan kwam een formidabele 181 runs in 20 overs op het bord.
Dat zou veel te veel blijken voor het ook nog heel jonge team van VRA. Helaas hadden alle buurjongens op 51 hun weg naar de kant al weer gevonden. De bowlers van ACC onbespeelbaar: Man of the Match Anant 3 wickets, maar vooral Zinesh wilde heel snel naar huis. Nam 3 wickets in een over en eindigde uiteindelijk met 4 wickets. Nog een goede vang van Paz en een wicket van Fahim. Inmiddels 4 punten in de tas uit 2.
Goed bezig jongens, maar het seizoen is nog lang. Heel lang. Gelukkig maar!