Return to site

En weer een legendarische wedstrijd van de geweldige gabbers van ACC U11-2

[door Jan Balk] Ja hoor, de geweldige gabbers van ACC U11-2 hebben tegen VRA U11-1 opnieuw een legendarische wedstrijd gespeeld. Het lijkt een eentonig verhaal, maar het klinkt ondertussen als prachtige muziek in de oren. Er gebeurde van alles tijdens het enerverende duel op ACC. Zo begonnen we op het eerste veld, maar moesten we na een paar overs al verhuizen naar veld drie. Dit had te maken met de aanvangstijd van de wedstrijd van ACC 1.

Iedere jeugdleider zou compleet uit zijn dak zijn gegaan bij een veldwissel midden in de wedstrijd, maar dit gold zeker niet voor Andrew Jones van VRA. De rots in de branding onder de jeugleiders van Nederland vond het geen enkel probleem. Hij pakte de stumps op en hielp vervolgens mee om veld drie uit te zetten.

Koel

Eerder in de week had Andrew ook al zo koel gereageerd toen bleek dat de oorspronkelijk op zondag geplande wedstrijd opeens op zaterdag moest worden gespeeld. Hoewel het door een communicatiestoornis niet was doorgekomen dat de wedstrijd was verzet, vond Andrew het geen enkel probleem om zijn spelers een dag eerder te laten opdraven.

Ja, Andrew blijft koel at all times. En dan komt hij ook nog eens uit Hampsphire. Andrew had in het verleden Paul-Jan Bakker zien spelen en noemde ook nog eens André van Troost de snelste bowler die hij ooit gezien had. Wat een wereldgozer.

De spelers van VRA lieten zich ook niet gek maken door de wisseling van het veld en bowlde ACC uit voor 34 runs. Dit had vooral te maken met de eerste over van de zoon van Andrew Joshua Jones, die drie clean bowleds voor zijn rekening nam.

Ondertussen waren er tijdens de battinginnings van ACC ook prachtige momenten. Zo maakte Connor Robertson een run en sloeg Tibo Balk zo maar twee runs bij elkaar. Bovendien kreeg Oscar Trevethan in de slotfase de ene na de andere bal midden op zijn bat.

Hoogtepunt

Ook ACC kende met de bal een prima start en dankzij Aadit Akre en Tibo Balk zaten er ook al snel wat VRA’ers aan de kant. Vervolgens was het tijd voor het absolute hoogtepunt van de dag. Connor Robertson pakte namelijk op zijn eigen bowlen de allereerste vang in de geschiedenis van het cricket spelen met harde bal van ACC U11 B! En dat feit maakte de wedstrijd dus wederom legendarisch.

Ondertussen lieten de spelers van VRA zich nog steeds niet gek maken. En zo werd het totaal van ACC in een bijzonder spannende slotfase voor vier wickets gepasseerd. Mooi om te zien was ook dat de toeschouwers helemaal opgingen in de wedstrijd en op een geweldige manier meeleefden met de spelers in het veld. Jeugdcricket is emotie. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Ook mooi om te zien was dat ACC gewoon door bowlde terwijl de nederlaag al lang een feit was. Tibo Balk nam op de laatste twee ballen van de wedstrijd nog twee wickets achter elkaar. Harshdeep Singh keepte fantastisch en Aadit Dhaninkal, Edward Thomas en Oscar Trevethan deden het natuurlijk ook geweldig.

Opzienbarend

Opzienbarend is verder de enorme progressie van Saisurya Shriram. Nog maar drie weken geleden gooide hij de bal als bowler. Maar tegenwoordig bowlt hij met gestrekte arm alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dat is het natuurlijk ook.

Komende zondag mogen we weer en staan we om 09.00 uur thuis tegenover ACC U11-1. Dat belooft wat! Het zou zelfs zo maar opnieuw een legendarische wedstrijd kunnen worden.

ACC U11-2 - VRA U11-1 0-2
ACC 34. J. Jones 3/12/2, Athurva 2/6/2.
VRA 35/4. C. Robertson 2/1/1.

broken image