Return to site

Quick Haag stuurt bezoekend ACC1 met lege handen terug

[door de redactie/MvO] Weer kort. RL & BdJ, de twee kenners van site CricketEurope, gaven ACC de beste kansen op winst in Den Haag, na het terug-van-even-weggeweest van vier maal Zulfiqar. Maar het pakte zo heel anders uit. Dik verloren helaas: ACC 123 ao in 49.4 overs, wv 10 extra’s; Quick passeerde dat totaaltje voor slechts 1 wicket, in 21 overs en twee ballen.

Op het zonnige, winderige en door veel Haags publiek bezochte Nieuw Hanenburg was opener M. Khan de grote boosdoener met de bal. Hij nam 4/25 in 10. Het verslag op de site van Quick leert ons dat ze daar blij waren dat ze, ondanks het verliezen van de toss, toch konden gaan fielden…

Van de ACC'ers was veteraan Usman Malik als batsman nr 6 deze keer topscorer met 36 runs. Sikander Z droeg 26 bij, Saqib Z 17 en Raza 16.

De batsman van Quick Hg keken heel anders tegen hun langzame pitch en idem outfield aan: Oranjeman Wesley Barresi en Lesley Stokkers leken het totaal samen te gaan maken, maar vlak daarvoor, op 113, ging Barresi uit caught Rasool voor 56. Het eerste topklasse wicket voor Shoaib was een feit. Stokkers bleef met 60 not out. ACC had acht bowlers in de strijd gegooid.

Enfin, zaterdag a.s. HCC thuis, dus gewoon weer winnen, mannen. We kunnen het.

PS Zie verslagje CricketEurope hier en de fraaie foto's van Quick Hg-ACC1 op CE hier.

De scoresheets van de KNCB:

broken image