Return to site

Enthousiasme straalt er vanaf bij van VRA verliezend ACC U11 hb

[door Jan Balk] De eerste competitiewedstrijd van ACC U11 hb werd een interessante aangelegenheid. VRA bleek uiteindelijk net een maatje te groot en won verdiend. We speelden op het derde veld van VRA en dat was toevallig ook nog eens het oude eerste veld van ACC. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw speelden ACC 1 tenslotte zijn wedstrijden op het ABN veld terwijl het heen en weer pendelde van de hoofdklasse naar de eerste klasse. Nostalgie!

Topscorer

Captain Tibo Balk koos na gewonnen toss voor eerst bowlen en VRA slaagde er zo maar in om in 16 overs 98 runs voor het verlies van 3 wickets te maken. Dit had vooral te maken met het grote aantal wides en noballs van ACC. Desalniettemin namen Harshdeep Singh en Edward Thomas ieder een prachtig wicket. Ook waren er nog twee razendsnelle stumpings van Tibo. Bij VRA was Bas met 12 keiharde runs de trotse topscorer.

Ook het batten van ACC was zeker niet onaardig met uitstekende bijdragen van Harshdeep (11), Tibo (5), Aadit Dhaninkal (4) en de zeer verstandig battende Olav Erkens (7). Maar VRA slaagde er in om veel minder wides en noballs te bowlen en meer wickets te nemen. Hierdoor moest ACC genoegen nemen met 70 voor 6. Omdat de wickets elk drie runs opleveren voor de battende partij eindigde VRA op 116 terwijl ACC alles bij elkaar opgeteld 79 runs maakte. Voor VRA maakte bowler Vinz met twee wickets een uitstekende indruk.

Gezellig

Onze voormalige buren uit het Amsterdamse Bos vormden een gezellig team. Bijna alle kinderen van VRA U11 hb zitten samen met elkaar op de Tweede Openluchtschool voor het Gezonde Kind. Dit was te merken. De kinderen kenden elkaar goed, maakten een gezonde indruk en speelden ijzersterk cricket in de open lucht.

Ondertussen had ACC ook een fantastische indruk achter gelaten tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. Het enthousiasme straalde er vanaf en de twee nieuwe krachten Arth Batra en Lakshya Somani maakten een uitstekend debuut. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen! Komende zondag spelen we uit bij Rood en Wit. Wat een geweldig vooruitzicht!

VRA U11 hb-ACC U11 hb 2-0 VRA 98/3. ACC 70/6. Vinz 2/6/2.

Fotobijschrift: Het scoreboek zag er na afloop weer fantastisch uit.

broken image